Saadet Mahallesi kan ağlıyor!

Saadet Mahallesi kan ağlıyor!
Karacabey Saadet Mahallesi’nde dışlanmışlığın ve perişanlığın resmi gözler önüne serildi. Önceki gün aralıksız yağan yağmurlarda, mahallenin içler acısı durumu net bir şekilde ortaya çıktı.
Kaymakamlığın ve Belediye’nin kendilerine kalıcı hizmet getirmediğini belirten mahalle sakinleri, yaklaşan yerel seçimler öncesi, Belediye Başkan adaylarını uyardı.
Başkan adaylarının, her seçim dönemlerinde verdiği sözleri yerine getirmediğine dikkat çeken Saadet Mahalleliler, bu kez boş vaatlere kanmayacaklarını söyledi.
Kaymakamlıktan beklenilen yeterli desteği bulamadıklarını dile getiren Saadet Mahalleliler, “Sadaka değil, geleceğimize ve çocuklarımıza yönelik yatırımlar istiyoruz. İş istiyoruz. Eğitim ve sağlık hizmeti istiyoruz. Odun-kömür istemiyoruz. Bizler de Karacabey’li değimliyiz? Bizler uzaydan gelmedik. Dışlanmaktan ve hor görülmekten bıktık. Canbalı’da, Tabaklar’da, Gazi Mahallesi’nde hırsızlık olsa, suçlunun ilk önce bizim Mahallemizde aranması bizleri çok rencide ediyor. Bizleri çok üzüyor ve gururumuzu kırıyor. Bunları, bize ön koşullu olmanın göstergesi olarak görüyoruz” diye yakındılar.
Küçücük bir yağmurda mahallenin yollarından, evlerin içine kadar her tarafı sel bastığına işaret eden Saadet Mahallesi sakinleri, çocukların lağım sularını içmek zorunda bırakıldığını kaydetti. Sağlık tehlikesiyle karşı karşıya olduklarını ifade eden Saadet ve Hamidiye Mahallesi Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Hasan Çalıbaşı, “Mahallemizin durumu ortada. Zor koşullarda yaşam mücadelesi veriyoruz. Yağan her yağmurda mahallemiz batakhaneye dönüyor. Yıllardır hizmet sözü verenler, bu tablodan utanmıyorlar mı? Yeter artık.
Bize sadaka değil, kalıcı iş verin. Mahallemize kalıcı hizmet getirin. Eğitim ve sağlık hizmetlerinden bizleri de yararlandırın. Bizleri dışlamayın. Bizleri hor görmeyin” diye konuştu.
Saadet Mahallesi’ndeki acı tabloya isyan eden yüzlerce vatandaş, başta siyasiler olmak üzere, tüm hizmet kurumlarını göreve çağırdı.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.