Birlikspor’a sahip çıkalım!

Spor Toto 3. Lig’deki temsilcimiz Karacabey Birlikspor, Pazar günü çok önemli bir deplasmana gidiyor. Bu hafta ilk yarıda sahasında 4-3 kaybettiği Kocaelispor’la karşı karşıya gelecek olan temsilcimiz, zorlu maçtan iyi bir sonuçla dönmenin hesaplarını yapıyor. İzmit İsmetpaşa Stadı’ndaki mücadele saat 13.30’da başlayacak.
Dış saha maçlarında henüz galibiyetle tanışamayan temsilcimiz Birlikspor, ligde şu anda 2. sırada bulunan Kocaelispor deplasmanında, puan ya da puanlar arayacak. 1. Grup’ta sıkıntılı günler geçiren mavi siyahlılar, düşme hattının yalnızca 1 puan üstünde yer alıyor.
Fehmi Gerçeker Stadı’ndaki futbolunu dış saha maçlarına bir türlü yansıtamayan Birlikspor, dış sahada şu ana kadar oynadığı maçlardan yalnızca 3 beraberlik elde etti. Kütahyaspor’un ardından deplasmanda en az puan toplayan ikinci takım olan temsilcimiz, dış sahadaki şanssızlığını Kocaelispor önünde kırmayı amaçlıyor. Ligde 26 puanla 15. sırada bulunan Birlikspor, düşme hattındaki en yakın rakibi Kozan Belediyespor’un 1, Manavgat ve Kütahyaspor’un 5, son sıradaki Beylerbeyi’nin ise 6 puan önünde yer alıyor.
Ev sahibi Kocaelispor ise, evinde oynadığı 12 maçta şu ana kadar sadece Kızılcabölükspor’a yenilirken, diğer karşılaşmalardan 6 beraberlik ve 5 galibiyet aldı. 1 maç fazlasıyla lider Sancaktepe’nin 2 puan gerisinde ikinci sırada yer alan Kocaelispor, ligde oynadığı son iki maçını da kazandı.
Karacabey taraftarına yasak
Kocaeli İl Spor Güvenlik Kurulu, önceki gün yaptığı olağan toplantıda, 26 Şubat Pazar günü İsmetpaşa Stadı’nda oynanacak Kocaelispor­Karacabey Birlikspor maçıyla ilgili olarak, misafir takım taraftarına yasak getirdi. Bilindiği üzere, 4­3 Kocaelispor’un galibiyetiyle biten Karacabey’deki ilk maç sonrasında büyük olaylar meydana gelmiş, hatta yaralananlar olmuştu. Kocaeli İl Spor Güvenlik Kurulu da, rövanş maçında benzer olayların yaşanmaması için bu kararı aldığını açıkladı. Ancak bu karar, her ne kadar Karacabey Birlikspor ile Kocaelispor taraftarlarını memnun etmese de ve kararın iptali konusunda her iki kulüp de girişimlerde bulunsa da, Kocaeli Valiliği ile İl Emniyet Müdürlüğü’nün yasak kararından geri atmadıkları öğrenildi.
Başkan’dan sağduyu çağrısı
Karacabey Birlikspor Başkanı Uğur Koçak, kötü gidişat nedeniyle taraftarların tepkisine hak verdiklerini ancak bu sıkıntılı sürecin elbirliğiyle takıma sahip çıkarak çözülebileceğini söyledi. Sezon sonuna kadar bu futbolcularla yola devam edeceklerini hatırlatan Koçak, sağduyu çağrısında bulundu. Koçak, şöyle devam etti: “Taraftarımızın haklı tepkisini anlıyoruz. Ancak bu zorlu ve sıkıntılı günleri el birliğiyle aşmalıyız. Bağırıp çağırarak, küfür ederek başarı gelmez. Futbolcularımızın hassas ve kırılgan bir yapısı var. Bu tür tepkiler takımdaki moral ve motivasyonu da olumsuz etkiliyor. O nedenle taraftarlarımız her koşulda bu takıma destek vermelidir. Birlikspor’a tüm Karacabey’in el birliğiyle sahip çıkması gerekir. Çünkü sezon sonuna kadar bu futbolcularla devam edeceğiz. Biz iyi bir takımız. Yönetim olarak her zaman söylediğimiz gibi, teknik ekip ve futbolcularımıza güvenimiz tam. Play Off hedefiyle yola çıktık ama aldığımız şanssız puan kayıpları bizi bu hedefimizden uzaklaştırdı. Şimdilik öncelikli hedefimiz ligde kalmak ve bunu da başaracağız.”
Puan ya da puanlarla döneceğiz
Teknik Direktör Mehmet Erdal Alpaslan yönetiminde takımın disiplinli bir şekilde çalıştığını vurgulayan Başkan Uğur Koçak, Pazar günü oynanacak zorlu Kocaelispor deplasmanından puan ya da puanlarla döneceklerine inandıklarını kaydetti. Ligde daha 11 maç oynayacaklarını belirten Koçak, “Bu takım mutlaka 3. Lig’de kalacak. Biz buna inanıyoruz. Taraftarlarımız ve tüm Karacabey halkı da inansın, bizlere destek versin. Bu haftaki Kocaelispor maçına daha farklı hazırlandık. Ve inanıyorum ki güzel bir sonuçla Karacabey’e döneceğiz.” ifadelerini kullandı.
Kafile Başkanı Adem Bektaş
Pazar günü çok önemli bir deplasmana gidecek olan Birlikspor’a Kocaeli yolculuğunda Yönetim Kurulu Üyesi Adem Bektaş’ın kafile başkanlığı yapacağı belirtildi. Maçla ilgili hazırlıklarını sürdüren Mavi Siyahlılar’ın yarın Kocaeli’ye hareket etmesi bekleniyor.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.