Birlikspor düşme hattında!

Spor Toto 3. Lig’deki temsilcimiz Karacabey Birlikspor Pazar günü deplasmanda oynadığı Tekirdağspor’la golsüz berabere kaldı.
Birlikspor 2 puan kaybetmekle birlikte, Cizrespor’un kazanmasıyla düşme hattına geriledi. Ligin bitimine 1 hafta kala düşme hattına gerileyen Birlikspor’un 3. Lig serüveni hafta sonu belirlenecek. Temsilcimiz ligde kalabilmek için Cumartesi günü Ankara Demirspor’u mağlup etmesiyle birlikte Beylerbeyi, Tekirdağ ya da Cizrespor’dan birinin de puan kaybetmesi gerekli.
Geçtiğimiz Pazar günü düşme hattını yakından ilgilendiren maçta Tekirdağspor deplasmanında golsüz berabere kalarak bir puanla dönen Birlikspor, en yakın rakibi Cizrespor’un Manavgatspor’u 4-1 yenmesiyle düşme potasına girdi. Ligde kalma adına ipi elinden kaçıran temsilcimizin 3. Lig’de önümüzdeki yıl da yer alabilmesi için haftaya Cumartesi günü Ankara Demirspor’u yenmesi, en yakın rakipleri Beylerbeyi, Tekirdağ ya da Cizrespor’dan birinin de puan kaybetmesi gerekiyor. Eğer bu 3 takım da maçlarını kazanırsa, Birlikspor’un Ankara Demirspor’u yenmesi ligde kalmaya yetmeyecek.
Düşme hattını yakından ilgilendiren diğer maçlarda; Beylerbeyi, Altay deplasmanına gidecek. (Play off’u garantileyen Altay’ın hiçbir iddiası kalmadı) Tekirdağspor, Bayburt Grup Özel İdare ile deplasmanda karşılaşacak. (Ligde kalması kesinleşen Bayburt’un herhangi bir iddiası yok) Cizrespor ise Kütahspor’la deplasmanda oynayacak. (Kütahyaspor’un ligde kalabilmesi için Czirespor’u yenmesi, Karacabey Birlikspor ile Beylerbeyi’nin de yenilmesi gerekiyor.)
Öte yandan Sancaktepe Belediyespor, 3. Lig 1. Grubu şampiyon olarak tamamladı ve 2. Lig’e adını yazdırdı. Grupta ayrıca, Ankara Demirspor, Altay ve Çorum Belediyespor’un play off oynaması kesinleşirken, play off’a kalacak son takım ise önümüzdeki hafta Kocaelispor-Gölcükspor maçının sonucuna göre netlik kazanacak. Bu mücadelede Kocaelispor’a 1 puan yeterken, Gölcükspor’un ise mutlaka kazanması gerekiyor.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.