Birlikspor, bir puanla döndü!

SPOR Toto 3. Lig 1’inci Grup’ta sıkıntılı günler geçiren temsilcimiz Karacabey Birlikspor, şampiyonluk mücadelesi veren zorlu Kocaelispor deplasmanından çok önemli 1 puanla döndü. Seyircisinden yoksun sahaya çıkan mavi siyahlılar, ilk yarıyı 1-0 önde kapattı. Birlikspor, ikinci devrenin başında kalesinde golü görse de aldığı bir puan ve mücadeleci oyunuyla takdir topladı.
İzmit İsmetpaşa Stadı’nda geçtiğimiz Pazar günü oynanan karşılaşmayı Burak Özcan, Nurettin Dinçer Demir ve Cengizhan Öztürk’ten oluşan hakem üçlüsü yönetti.
Maça istekli ve kontrollü başlayan temsilcimiz Birlikspor, Kocaelispor önündeki iyi futbolunu ilk yarının son dakikasında Deniz Keskin’in bulduğu golle taçlandırdı ve 1-0 öne geçti. İlk yarı bu skorla sona erdi. İkinci devreye hızlı başlayan ev sahibi Kocaelispor, 50. dakikada Oğuzhan Türkmen’le durumu 1-1’e getirdi. İlerleyen dakikalarda iki ekipte bulduğu pozisyonları gole çeviremeyince birer puana razı oldu. Zorlu deplasmandan kritik bir puan çıkartan Karacabey Birlikspor, oynadığı futbolla da ligde kalma adına umut verdi.
Averajla düşme hattının üstündeyiz
Kocaelispor deplasmanından kritik 1 puan çıkartan temsilcimiz Birlikspor, puanını 27’ye yükseltti. Şuan düşme hattında bulunan Cizrespor’la aynı puanda olmasına rağmen averajla sınırda bulunan Birlikspor, önümüzdeki Pazar günü Kartalspor’u Karacabey’de konuk edecek.
Harun Akın’dan güvenlik desteği
İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun Danışmanı Harun Akın, kritik Kocaelispor deplasmanı öncesi Karacabey Birlikspor’un güvenliği konusunda ciddi destekte bulundu. Bilindiği üzere, Karacabey’de oynanan maç sonrası istenmeyen olaylar yaşanmış ve Kocaeli İl Güvenlik Kurulu da Birlikspor taraftarlarına yasak getirmişti. Bu kapsamda, takımın güvenliğine yönelik yakın dostu Birlikspor Yönetim Kurulu Üyesi Mustafa Kuzu’nun ricasını kırmayan Harun Akın, bizzat devreye girerek takımın kamp yaptığı otelin yanı sıra, maç giriş ve çıkışlarında Birlikspor’un en güvenli şekilde Karacabey’e dönmesini sağladı. Harun Akın’ın bu desteğine teşekkür eden Birlikspor Başkanı Uğur Koçak ile Yönetim Kurulu Üyesi Mustafa Kuzu, en küçük bir sorun dahi yaşamadan Karacabey’e döndüklerini söyledi. Koçak ve Kuzu ayrıca, ilgilerinden dolayı Kocaelispor yönetimine, misafirperverlikten dolayı da Kocaelisporlu taraftarlara teşekkür etti.
Önemli 1 puan aldık
Maç sonrası açıklama yapan Birlikspor Başkanı Uğur Koçak, zorlu deplasmanda alınan 1 puan nedeniyle futbolcularını tebrik etti. Mücadeleci bir oyun ortaya koyduklarını belirten Koçak, “Sıkıntılı günler geçirdiğimiz şu dönemde alınan bu bir puan bizim için çok önemli. İstekli ve mücadeleci bir futbol oynayan futbolcularımızı kutluyorum. Şimdi önümüzde Kartalspor maçı. Haftaya konuk edeceğimiz Kartalspor önünde mutlaka kazanmak zorundayız. Artık bundan sonra her karşılaşma bizim için çok önemli.
Taraftarlarımız her koşulda bu takıma destek vermelidir. Birlikspor’a tüm Karacabey’in el birliğiyle sahip çıkması gerekir. Çünkü sezon sonuna kadar bu futbolcularla devam edeceğiz. Biz iyi bir takımız. Yönetim olarak her zaman söylediğimiz gibi, teknik ekip ve futbolcularımıza güvenimiz tam. Play Off hedefiyle yola çıktık ama aldığımız şanssız puan kayıpları bizi bu hedefimizden uzaklaştırdı. Şimdilik öncelikli hedefimiz ligde kalmak ve bunu da başaracağız.” diye konuştu.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.