Birliğimiz için gece gündüz çalışıyoruz!

Süt Üreticileri Birliği Başkanı Mehmet Erdem, her geçen yıl büyüdüklerine dikkat çekti:

*Karacabey Süt Üreticileri Birliği’nin “2011 yılı Mali Olağan Kongresi”nde Mehmet Erdem başkanlığındaki yönetim aklandı.

Ticaret Borsası Konferans Salonu’nda yapılan olağan kongrede çok sayıda süt üreticisi de hazır bulundu.

Divan Başkanlığını Türkiye Süt Üreticileri Merkez Birliği Başkan Vekili Şaban Çetizli’nin yaptığını genel kurulda Mehmet Erdem başkanlığındaki yönetimin faaliyet ve hesapları oy birliğiyle kabul edildi.

Genel Kurulun açılışında konuşan Karacabey Süt Üreticileri Birliği Başkanı Mehmet Erdem, 2006 yılında kurulan birliğin daha sağlam temellere oturması için mücadele ettiklerini vurguladı. 68 üyeyle başladıklarını kaydeden Erdem, bugünkü üye sayılarının 874’e ulaşmasından duydukları memnuniyeti dile getirdi.

Mehmet Erdem konuşmasında şu ifadelere yer verdi; “Olağan mali genel kurulumuzu yaptığımız 24 Şubat 2011 tarihinden bu güne değin, yönetim kurulundaki arkadaşlarımızla yeni bir oluşum olan birliğimizin daha sağlam temeller üzerine oturmasına ve işlemlerin daha sağlıkla yapılabilmesi için belli bir sistem geliştirilmesine çalıştık.

68 ile başladık, şimdi 874 üyeyiz!

Birliğimizin kuruluşunda 68 üye ile başladığımız örgütümüzün faaliyetlerine 2011 yılı sonu itibari ile dördü şirket olmak üzere tam 874 üye ile devam etmekteyiz. Bu sayı giderek daha da artmaktadır. Yine birlik olarak süt icmallerini hazırladığımız 2010 yılına ait tüm süt desteklemeleri 2011 yılı içerisinde gelmiş olup tarafımızdan zaman kaybetmeden bu desteklemeler müstahsillerimize dağıtılmıştır.

2011 yılına ait tüm ayların devlet süt teşvik icmalleri de noksansız olarak hazırlayıp ilçe tarıma sunulmuştur. İlçe Tarım bu icmalleri onaylayarak Ziraat Bankası’na teslim etmiştir. Ziraat Bankası da ilgili kontrolleri yapıp onaylamış, genel merkeze bildirmiş ve banka tarafından ödenmesi için Ankara’dan istekte bulunulmuştur.

Bununla beraber bazı üyelerimize Ziraat Bankası kredili 7 yıl vadeli ve sıfır faizli 60 adet yem karma makinesi ve yine Ziraat Bankası kredili 807 adet ithal damızlık gebe düve alınmış ve bir kısmı teslim edilmiş, kalan kısmı ise en kısa zamanda teslim edilecektir.

Ayrıca birlik üyelerimizin durumlarının daha da iyileştirilebilmesi için Ankara nezdinde girişimlerde bulunmuş olup, 2012 yılı içerisinde bu çabalarımızın sonucunu alacağımızı umuyoruz.

Köyler arası dostluk ve dayanışmanın pekiştirilmesine, gençlerimizin spor faaliyetlerine katılarak kötü alışkanlıklardan korunması ve ilçe sporunun alt yapısının oluşmasına yönelik olarak düzenlenen spor turnuvasına sponsor olduk.

Ortak menfaatlerimiz konusunda kurulan bu örgütümüzü ve yapılan bütün çalışmalarımızı desteklemenizi umuyoruz.”

Daha sonra okunan faaliyet, gelir-gider bilançoları ve denetim kurulu raporları oy birliğiyle kabul edilerek, Mehmet Erdem başkanlığındaki yönetim aklandı.                 

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.