Birkaç katrilyoncuk kredi verir misiniz?

Karacabey Milliyetçi Hareket Partisi Başkanı Fevzi Kahraman, Türkiye gündemine yönelik hicivli (iğneleyici ve alaylı) açıklamalarda bulundu.
“Birkaç katrilyoncuğa ihtiyacım var” diyen Kahraman, iktidarın ülke sorularına karşı yetersiz kaldığını savundu.
Açıklamasını hicivli bir şekilde gerçekleştiren MHP İlçe Başkanı Kahraman şunları söyledi;
“Sevgili Büyüklerim,
Satırlarıma başlarken hürmetle ellerinden, küçüklerimin gözlerinden öperim.
Allah muhabbetinizi arttırsın efendim.
Lütfen, sizlerden istirhamım şu birbirinize sağladığınız krediden bizleri de faydalandırınız.
Söz veriyorum. Bana sağlayacağınız bu kredi ile; Otoban ve köprü almakta kullanmayacağım. Oğullarıma gemicikler almayacağım. Basın ve yayın kuruluşları almayacağım. Enerji santralleri kurmayacağım. Hele hele pırlanta işine hiç girmeyeceğim. Çocuklarımı yurtdışında okutmayacağım. Özel hastaneler açmayacağım. Oğluma bedelli askerlik yaptırmayacağım. AVM'ler satın almayacağım. Lüks villalarda oturmayacağım. İthalat ve ihracat işlerine girmeyeceğim.
Sevgili büyüklerim; Bu krediyi nasıl kullanacağımı merak ediyorsunuz sanırım? Görmeyen gözlere gözlük, duymayanlara kulaklık aldıktan sonra Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün 'Gençliğe Hitabesi'ni 8 sütuna büyük harflerle, kuşe kağıda, renkli bastırıp,75 milyon adet ülke çapında dağıtacağım.
4+4+4 uygulaması ile bu yıl okulunu (9.ve 10. sınıfı bırakıp açık liseye kaydolan) 126 bin öğrencinin yeniden okullarına dönmesini sağlayacağım.
Okullarda serbest kıyafet uygulaması ile arkadaşlarının markalı kıyafetlerine özenip kıyafet alamayan öğrencileri sevindireceğim.
Atanamayan 300 bin öğretmene istihdam sağlayacağım. Ülkemin çocuklarının aydınlanması için okullar yaptıracağım. Üretirken tükenen, iflas eden çiftçi, işçi, memur, esnaf ve sanayiciye yardım edeceğim. İstihdam sağlayacağım.
Velhasıl terörle 'Müzakere' etmek için birbirinize tanıdığınız krediye değil, gerçekten birkaç katrilyoncuk krediye ihtiyacım var.
Merak ediyorum yerelde, genelde partimi iktidarın yedeği, payandası, destekçisi olarak görenler ya da gösterenler son krediye ne diyecekler.
Gelinen son noktada şehitlerimizin kemikleri sızlıyor. Akan kan dursun, analar ağlamasın politikası ile yüce Türk milletine masal anlatılıyor.
1923-1938 yılları arasında 17 Kürt isyanı ile baş eden genç Türkiye Cumhuriyeti, 90. yılında 18. isyanda Ata ve Türk'ü özel elçi olarak İmralı canisine gönderiyor. Tesadüfün böylesi…”

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.