Bir destandır Çanakkale

Yıldız, Çanakkale Zaferi'nin tarihe altın harflerle yazılmış bir kahramanlık olgusu olduğunu belirterek, “Bundan 98 yıl önce, sahip oldukları askeri ve teknolojik güce güvenerek Çanakkale'ye gelenler, milletimizin iman gücü karşısında asla unutamayacakları bir ders almışlardır. Çanakkale, milletimizin hangi şart olursa olsun esaret ve dayatmaya asla boyun eğmeyeceğinin ispatıdır” dedi.
“Bir ülkenin en büyük gücü tankı, tüfeği değil inançlı, imanlı gençliğidir” diyen Gürsoy Yıldız, bunun en somut örneğinin Çanakkale zaferi olduğunu vurguladı. Yıldız; “Çünkü binlerce genç gönüllü olarak cepheye koşmuş, vatan için, namus için, bağımsızlık için şehit düşmüştür. Herkesin bildiği gibi o yıl birçok lise mezun verememiştir. Bu millet özgür ve bağımsız bir ülke konusundaki kararlılığını Çanakkale'de 250 bin şehidin kanıyla ortaya koymuştur. Ancak bugün maalesef bu şehitlerin torunları, İngiliz'in ve Fransız'ın mezar taşlarını okurken, şehit dedesinin mezar taşını okuyamamaktadır. Çünkü, Anadolu'yu işgal etmek için Çanakkale önlerine gelen bu emperyalist ülkelerin dilleri okullarda zorunlu olarak okutulurken, Osmanlıca'yı öğrenme imkanından yoksundur. Bu çarpık durumu ortadan kaldırmak için, Osmanlıca ilkokul 1. sınıftan üniversite son sınıfa kadar ders olarak okutulmalıdır” önerisinde bulundu.
Bir başka çarpık tabloya daha dikkat çeken Yıldız, Çanakkale savaşında dedelerimiz emperyalist ülkelerin karanlık oyunlarını bozmak için can verdi. NATO ise bugün aynı emperyalist ülkelerin askeri gücü olarak hareket etmektedir. Nitekim, İslam ülkelerine karşı sicili oldukça kabarık ve karanlık olan NATO'nun Irak'ta, Libya'da yaptıkları ortadadır. Maalesef ülkemizin bir çok yerinde NATO üssü bulunmaktadır. Çanakkale'de ecdadımız bu toprakları NATO toprağı olsun diye mi kanlarıyla suladı? Bunun için mi can verdiler?
Açıklamasında Kardeşlik vurgusu da yapan Yıldız, Çanakkale Zaferi'nden alınması gereken derslerin başında, milletimizin sahip olduğu kardeşlik bağının geldiğini söyledi. Çanakkale Savaşı'nda, Türküyle, Kürdüyle, Lazıyla, Çerkeziyle yurdun dört bir yanından koşup gelen vatan evlatlarının omuz omuza savaşarak can verdiğini hatırlatan Yıldız, mesajını şu cümlelerle tamamladı:
“Çanakkale destanı birlik ve beraberliğimizin ne kadar güçlü temellere sahip olduğunun en büyük göstergesidir. Milletimizin sahip olduğu bu üstün kardeşlik ve iman gücünü bilen emperyalist güçler, şimdi karanlık emellerini gerçekleştirebilmek için, kardeşliğimizi bozmaya çalışmaktadır. Ancak bir kez daha ifade etmek istiyorum ki; milletimiz sahip olduğu tecrübe, şuurla bundan önce olduğu gibi bundan sonra da bu karanlık oyunlara dur demesini bilecektir. Bu temenni ile, milletimizin Çanakkale Zaferi'ni kutluyor, bu vatanı canları pahasına bizlere emanet eden tüm şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyorum.”

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.