Bilinçsiz kurban kesimine dikkat!

Bilinçsiz kurban kesimine dikkat!
Karacabey Kurban Hizmetleri Komisyonu, “Kurban Bayramı”nda kesilecek sığır cinsi hayvanlara ait kulak küpe ve pasaportların 26 Aralık 2008 Cuma günü mesai bitimine kadar İlçe Tarım Müdürlüğü’ne teslim edilmesi gerektiğini duyurdu.
Komisyonun belirlediği; kesim yerlerindeki görevliler, muhtarlar, din görevlileri, Belediye zabıta memurları, vekaletle kurban kesim organizasyonu yapanlar ile diğer görevliler aracılığıyla işlemlerin yapılacağı bildirildi.
Kurban kesilen büyükbaş ve küçükbaş hayvanların sayısının 26 Aralık 2008 Cuma günü mesai bitimine kadar İlçe Müftülüğü’ne bildirilmesi istendi.
Kurbanlık alınırken dikkat edilmesi gereken hususlara dikkat çeken yetkililer, hayvanların menşei ve sağlık sertifikasının bulunması, sığır cinsi hayvanların kulaklarının küpeli ve yanlarında pasaportlarının olmasına gerektiğine dikkat çekti.
Kurban kesim yerleri hakkında bilgi veren yetkililer, kesimlerin mezbaha ve kombinalar ile komisyonun belirlediği yerlerde, köyler ile önceden kesim yeri bulunmayan yerlerde, kendi bahçesinde usulüne uygun olarak kesileceğine ve çevreye zarar verilmeyeceğine dikkat çekti. Yetkililer cadde, sokak ve park gibi kamu alanlarında kesinlikle kurban kesimine izin verilmeyeceğinin altını çizdi.
Kurban kesimlerinin ardından kan, atıklar ve iç organların sokak ve caddelere bırakılmaması gerektiğini dile getiren yetkililer, atıkların kedi köpeklere verilmemesini ve bu hayvanların çıkaramayacağı şekilde çukura gömülmesini sözlerine ekledi.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.