Bilgi yarışmasına, “Cumhuriyet” damgası

Karacabey Milli Eğitim Müdürlüğü'nün düzenlediği “Ortaokullar Bilgi ve Kültür Yarışması”nda birinci Cumhuriyet Ortaokulu oldu. 22 ortaokulun katıldığı yarışma sonunda 85 puan toplayan Cumhuriyet, bu yıl da zirvede yer almayı başardı.

Kapalı Spor Salonu'ndaki bilgi yarışmasına Milli Eğitim Müdürü Emin Dingin ve Şube Müdürü Mehmet Aydın'ın yanı okul müdürleri öğretmenler, veliler ve çok sayıda öğrenci katıldı.

Yarışmada öğrencilere Türkçe, Matematik, Fen ve Teknoloji, Sosyal Bilgiler, İngilizce ve Din Kültürü derslerinden 20 soru yöneltildi. Büyük çekişmenin yaşandığı yarışma sonunda Cumhuriyet Ortaokulu 20 sorunun 17'sine doğru yanıt vererek 85 puanla birinci oldu.

Atatürk Ortaokulu 20 sorunun 16'sını doğru cevaplandırarak 80 puanla ikinciliği elde ederken, 15 soruya doğru yanıt vererek 75 puan toplayan Karakoca, Şehit Bahadır Tayfur, İstiklal, Ömer Matlı ve 14 Eylül Ortaokulları ise üçüncülük için yedek sorularda yarıştı. Puanları eşit olan 5 okul için sorulan ilk yedek sorunun ardından Karakoca ve 14 Eylül Ortaokulları elenirken,  7. yedek soruda da Ömer Matlı Ortaokulu saf dışı kaldı. 9. yedek soruda ise İstiklal'i eleyen Şehit Bahadır Tayfur Ortaokulu ilçe üçüncüsü oldu.

Milli Eğitim Müdürü Emin Dingin, Milli Eğitim Şube Müdürü Mehmet Aydın ve Jüri Başkanı Adem Polat, yarışma sonunda dereceye giren öğrencilere plaket ve madalyalarını verdi.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.