BEYLİK; BEYLİKLİĞİNİ YAPTI, SIRA SİZDE…

AHMET AYGÜN ATA KÖŞE YAZISI

İlçemiz Türkiye’mizin salçalık domates üretiminin yüzde ellisini karşılayan büyük bir güç. Ancak yılların içinde liberal ekonominin rezilliği ile üretim gücü yok edilen çiftçimiz emperyal kapitalizmin pençesine düşürüldü. Suçlu kim? 40 yıldır uygulanan borçlanma ekonomisi. Hamileri 12 Eylül darbecileri, Anap, Dyp, Chp, Refah ve zincirin son halkası “Milli ithalatçı” Akp’dir.
Gümrük birliğine evet diyen bu hamiler, Milli kurumları kapatan ya da satan bu hamiler, tohumu İsrail’den aldıktan bu hamiler, samanı ithal ettiren bu hamiler, liberal ekonomi yoluyla doğmamış torunlarımızı borçlandıran bu hamiler, bu dayatmaları yapan Ab ile, Abd ile hala işbirliği yapacağız diyen bu hamiler, birbirlerinden hiçbir farkları yokken “Eeeyy” ünlemeleri, “cağız, ceğiz” ünlemeleri ile Türkiye’mize hizmet ettiğini sanan bu hamiler…Sizce gün gelip kurulacak mahkemelerde hangi maddeden yargılanacak? Sizce gelecekte onları ve hamilere alkış tutanları yani bizleri torunlarımız nasıl anacaklar!
Büyük TÜRK ULUSU her dönem bir öncü çıkarır. Bu kez de bir bayraktar çıktı; Beylikliler… Bir ay kadar önce “brix uygulaması olduğu sürece taahhütlü domates ekimi yapmayacağız ” ortak kararını büyük bir dayanışma içinde aldılar. Bunu Ulusal gündeme de taşıdılar. Şimdi sıra sizde; Karacabeyliler, Dağkadılılar, Hamidiyeliler, Sarıbeyliler, Tophisarlılar, Sultaniyeliler, Çavuşköylüler, Bakırköylüler, Gönüllüler, Uluabatlılar, Sazlıcalılar, Yenikaraağaçlılar, Subaşılılar, Karakocalılar…. Sıra sizde, Milletin Efendisi olduğunuzu anımsayın. İktidarların, siyasi partilerin baskısından sindiğiniz anda; Türkiye’nin üretimini emperyalistlerin yönetmesine dolaylı olarak katkıda bulunursunuz. Düşünülmesi gereken oy verdiğiniz değil Türkiye’nin bağımsızlığıdır. Kendi aranızda gürleyip size sahip çıkmak için mücadele edenler yanınıza geldiğinde suspus olmak, kaçmak çözüm değildir. Onlar sizlere ne Halil İbrahim sofraları sunarak mücadeleden kaçar, ne süslü püslü vaatlerde bulunur. Onlar Tam Bağımsız Türkiye için sizlere yalnızca sizlere yani soylu Türk Ulusuna güvenenlerdir.
Beyliğin bayraktarlığının ardından “vallahi bir kuruş yükseltirsek zarar ederiz” diyenler kırk kuruş yükselttiler. Bu çözüm mü? Sesini yükselten Beylikliler diyor ki; “brix kal…ka…cak. Eğer kalkmazsa yükselttikleri fiyatları bu uygulamayla yeniden istedikleri yere çekecekler ve biz bu zokayı yutmayacağız”.
Büyük TÜRK ULUSUNUN KARACABEYLİ ÇİFTÇİLERİ; eğer örgütlerinizin suskunluğundan, iktidarlara yaranmaya çalışmasından, koltuk sevdasından şikayetçiyseniz…Üretimin yanında olanları, kendisini bu yola adayacakları göreve getirmek için dayanışma içinde olmalısınız. Gitmiyorlar mı? İşte seçenek her köyden üç beş demeden, mücadele etmekten kaçmayacak, gürleyip yağacak temsilciler seçip bir dernek açın. Karacabey ve Köyleri Dayanışma Derneği örneğin. “Üretimin siyaset olmaz” temel düşüncesiyle; tüm farklılıklarınızla, iç çekişmeleri geride bırakarak, ondansın-bundansın demeden Karacabey’in üretimden gelen gücünü kullanın. Göreceksiniz; “durduramayacaklar sizin coşkun akacak selinizi”…Hamiler, emperyalistler, liberaller, kapitalistler birleşmenizden korkuyor. İşte bu nedenle siyasi partiler, iktidarlar aracılığıyla sizleri “cısınız” ya da “cisiniz” diye ayrıştırıyorlar. Bizleri birleştirecek tek güç “Milli Ekonomidir”, “Milli Hükümettir”. ATAMIZIN dediği gibi “Muhtaç olduğumuz güç; damarlarımızda akan soylu kanda vardır”. Yalnızca bir adım atalım, göreceksiniz gerisi gelecek; BAŞARACAKSINIZ…
“Beylik; Beylikliliğini yaptı, Sıra Sizde”….

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.