Beyaz Bayrak’lı okul sayısı artıyor

Sağlık Bakanlığı Temel Sağlık Hizmetleri Genel Müdürlüğü’nün yaptığı denetimlerden sonra Karacabey Sadık Yılmaz And. Ticaret ve Ticaret Meslek Lisesi “Beyaz Bayrak” takmaya hak kazandı.
Proje kapsamında yürütülen denetimlerde, 9. sınıflarda 9-B sınıfı, 10. sınıflardan And. 10-A sınıfı, 11. sınıflardan 11-B sınıfı “Beyaz Bayrak”la ödüllendirildi. Bu sınıflar Nisan ayı içerisinde tertip, düzen ve temizlik yönünden değerlendirildi. Denetimler sonucunda Sadık Yılmaz And. Ticaret ve Ticaret Meslek Lisesi başarılı bulunarak “Beyaz Bayrak ve Pirinç Sertifika” almaya hak kazandı.
Bakanlıkça yürütülen denetimlerden geçerli not alan Sadık Yılmaz Lisesi’nde büyük sevinç yaşandı. Okul Müdürü İhsan Vurgun, böyle bir ödüle layık görülmelerinde emeği geçen personel, öğretmen ve öğrencilere teşekkürlerini iletti.
Bursa İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile İl Sağlık Müdürlüğü’nün ortaklaşa yürüttüğü projeyle kaliteli öğrenci yetiştirilerek toplum sağlığının korunması ve yaşam kalitesinin yükseltilmesi amaçlanıyor. Özellikle temizlik ve güvenlik doğrultusunda yapılan denetimler sonucunda, iyileştirme yolunda gayret gösteren okullar “Beyaz Bayrak” ve “Sertifika” ile ödüllendiriliyor.Geçen yıl da Taşlık ve Atatürk İlköğretim Okulları “Beyaz Bayrak” alan diğer okullar olmuştu.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.