Bertan, KMYO öğrencileriyle buluştu

Okulun konferans salonunda gerçekleşen, “Karacabey Ticaret Borsası’nın İlçedeki Rolü ve Önemi” konulu programa KMYO Müdürü Prof. Dr. İbrahim Ak, öğretim üyeleri ile çok sayıda öğrenci katıldı.

Karacabey Ticaret Borsası Başkanı Murad Bertan, 113 Ticaret ve Sanayi Odası ve Borsası arasında 40. sıraya girmeyi başardıklarını ve Türkiye’de akredite olan 7 Ticaret Borsası arasında yer aldıklarını kaydetti.

Karacabey’in Türkiye’deki domates, mısır, buğday ve soğan üretiminde önemli bir yeri olduğunu vurgulayan Bertan, tarım sektöründe tüm Türkiye’de beyaz etin yüzde 60’ını, mısır üretiminin de yüzde 60’ını Karacabey’in tek başına karşıladığını söyledi.

Eylül ayında hizmete girmesi planlanan Tarım Çarşısı Projesi hakkında da bilgiler veren Başkan Bertan, Karacabey için herkesin elini taşın altına koyması gerektiğini söyledi.

Son günlerde ilçede yaşanan sivil toplum kuruluşlarının dayanışmasının bütün il ve ilçelere örnek teşkil edecek bir durum olduğunun altını çizen Murad Bertan, birlik ve beraberlik içinde olunduğu takdirde her türlü zorluğun üstesinden gelinebileceğine dikkat çekti.

Borsa ile Mısır Kurutma Tesisi arasında bulunan 5 bin metre karelik bir alanda 16 adet depo ile hayata geçirecekleri Tarım Çarşısı'nın önümüzdeki günlerde temelinin atılacağını söyleyen Başkan Murad Bertan, Ağustos'ta depoların bitirilip en geç Eylül ayında faaliyete geçirileceğini belirtti.

Bu projenin ilçeye büyük önem kazandıracağına dikkat çeken Bertan, lisanslı depoculuğa geçiş için bir başlangıç olacağına da inandığını vurguladı. Bu güne kadar Karacabey Ticaret ve Sanayi Odası yönetiminden büyük destek aldıklarını ifade edenBertan, kendilerini ‘kardeş oda’ olarak gördüklerini söyledi.

Başta Tarım Çarşısı olmak üzere bu güne kadar Borsa'nın çalışmalarında Sütaş ve Matlı A.Ş.'den büyük destek ve öneri aldıklarına vurgu yapan Murad Bertan, küçük işletmelerin de yapılan ikili diyaloglarla Borsa bünyesine katılarak istihdam sağlandığını belirtti.

Bertan Bursa Tarım Platformu yönetim kurulu üyeliği ile tarım ve hayvancılık açısından ülkede yaşanan gelişmelerin yakın takipçisi olduklarını dile getirdi.

Aynı zamanda Bursa Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu Yönetim Kurulu Üyesi de olan Karacabey Ticaret Borsası Başkanı Murat Bertan, ilçede altyapı takımlarının desteklemesi gerektiğini duyurdu. Karacabey'de bir zamanlar çok başarılı spor kulüplerinin olduğuna dikkat çeken Bertan, o günlerin geri gelmesi için herkesin elini taşın altına koyması gerektiğini sözlerine ekledi.

Öğrencilerin ilgiyle dinledikleri program sonunda KMYO Müdürü Prof. Dr. İbrahim Ak, Bertan’ı teşekkür belgesiyle onurlandırdı.

 

 

 

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.