Berber ve kuaförlerin DİKKATİNE!

Karacabey’de hizmet veren 130 berber, 50 bayan kuaförü, 3 Güzellik Salonu ve 2 Ağda Salonu’nun ‘korona’ya karşı önlem almaları istendi. Karacabey Berberler ve Kuaförler Odası Başkanı İlhami Kösem, toplamda 185 oda üyesinin hijyen kurallarına çok dikkat etmesini, maske ve eldivenle çalışmaları konusunda uyardı.

Karacabey Berberler ve Kuaförler Odası, dünyayı tehdit eden korona virüsünün Türkiye’de de görülmesi ile birlikte hem üyelerinin hem de vatandaşların sağlığı için hijyen kurallarına önem verilmesi, maske ve eldiven kullanılması gerektiğini söyledi. İlçede hizmet veren tüm berber ve kuaförlerin tedbir almasının şart olduğunu dile getiren Oda Başkanı İlhami Kösem, “Bizim işimiz güzellik ve bakım olduğu için müşterilerimizle mecbur olarak yakın mesafede duruyoruz. Korona virüsünden korunmak için ilçemizdeki tüm berber ve kuaförlerin çalışırken maske ve eldiven takmalarını istiyoruz. Ayrıca tüm üyelerimizin işyerlerini sürekli dezenfekte etmeleri gerekir. Meslektaşlarımızın bu konuya hassasiyet göstermesini bekliyoruz.” diye konuştu.

Federasyondan Odalara yazı gönderildi

Öte yandan Türkiye Berberler, Kuaförler, Güzellik Uzmanları Federasyonu da, “Yeni Koronovirüs” hakkında ülke genelindeki tüm meslek odalarına bir yazı gönderdi. Konuyla ilgili 122 odadan oluşan yönetim ve denetim kurulu üyelerini Ankara’da toplantıya çağıran Genel Başkan Bayram Karakaş, berber, kuaför ve güzellik salonu meslek mensubu olan esnafların uyması gereken kurallar belirlendi. Başkan Karakaş, gerekli hijyen kurallarına uyan esnafların işlerini yapabileceklerini söyledi.

Berber, kuaför ve güzellik salonu meslek mensubu olan esnafların uyması gereken kurallardan bahseden Bayram Karakaş, “122 oda ve 108 bin üyem adına konuşuyorum. Hijyen kurallarına tam uyumlu olarak her müşteri için tek kullanımlık havlu, maske ve eldiven kullanarak çalışmalarına devam etmede hiçbir engel yoktur. Sağlık Bakanlığı’nın bize göndermiş olduğu tanım, belge ve bilgi yoktur. Ortada bir bilgi kirliliği vardır. Bu bilgi kirliliğine de Sağlık Bakanlığı aracılığı ile yazılmış gibi bir belge yayınlanarak esnaflarımız üzerinde bir algı oluşturulmaya çalışılmaktadır. Resmi makamdan yapılmamış hiçbir açıklama ve söyleme itibar edilmemesini istiyoruz. Geçmişte kuş gribi, bulaşıcı hastalıklar ve domuz gribi ile alakalı hiçbir meslektaşımızdan bizim üzerimizden taşıyıcı olarak müşterilerimize bulaşmamıştır. Berberler, kuaförler ve güzellik uzmanları hijyen kurallarına uyan, sürekli elleri suyun içerisinde olan ve alkolle temas halinde olan insanlardır. Bu demek değildir ki bu hastalık bize bulaşmayacak. Biz bu hastalığa karşı devletimizin ve Sağlık Bakanlığının aldığı kararlara uymaya ve federasyon olarak bunu takip etmeye mecburuz. Hijyen kurallarına uyarak dükkanlarımızı, açıp çalışmak mecburiyetindeyiz. Çünkü hayat ve yaşam devam ediyor.” dedi.

Acil tedbir alınması gereken meslek grupları içerisinde yer almadıklarını söyleyen Karakaş, şunları kaydetti: “Devletimiz kriz masasını çok güzel bir şekilde yönetiyor. Acil tedbir alınması gereken meslek grupları içerisinde biz yokuz. Berber, kuaför ve güzellik salonu meslek mensubu olan tüm arkadaşlarımız hijyen kurallarına uygun bir şekilde mesleklerini yapmak zorundadır. Tek kullanımlık peçete, kullan at jiletler, dezenfekte edilmiş malzemeleri kullanmak zorundayız. Federasyon denetim ve yönetim kurulu olarak Ankara’da olağanüstü toplandık. Konuyu yakından takip ediyoruz. Gerekli tedbirleri alan esnaflarımızın çalışmasında bir sakınca yoktur.”

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.