Belediyespor’daki skandallar bitmek bilmiyor!

Geçen yıl, Belediyespor’a kiralanan Suuçtu Tesisleri Dosyası’nda patlak veren usulsüzlük nedeniyle iptal edilen ihaleden sonra şimdi de Tümbüldek Kaplıcaları ve Gazino’sunun aynı yöntemle peşkeşlenmek istendiği iddiaları ortalığı karıştırdı.
    Halk arasında Belediye’nin “Örtülü Ödeneği” şeklinde konuşulan Belediyespor’un gelirlerini arttırmak amacıyla Tümdüldek Kaplıcaları ile Gazino’nun sözde kiralandığı ortaya çıktı.
    Tümbüldek Kaplıcaları ile Gazinosu’nun Belediyespor’a tahsis edilmesi sırasında ihale yasasının ihlal edildiği ve “Adrese Teslim Dosya” hazırlandığı ileri sürüldü.
    Belediyespor’a verilen gayrimenkullerden ne kadar kira bedeli alındığının bilinmemesi ve “Örtülü Ödeneğin” denetim dışı bırakılması kafaları karıştırırken, söz konusu gayrimenkulleri kiralayan bazı işletmecilerin ise hiç kira ödemediği dile getirildi.
    Tepkileri de beraberinde getiren Tümbüldek Kaplıcaları’nın ve Gazino’nun Belediyespor’a aktartılmasıyla yasaların çiğnendiğine dikkat çeken CHP İlçe Başkanı Gürhan Esen, “Nereden bakılırsa bakılsın mızrak çuvala sığmıyor. Anayasa’nın 128. maddesine göre, kamu görevlerini devlet memurları yapar. Devlet memurları yasasının 4. maddesi bu konuda çok açıktır: Devletin kamu hizmetleri memurları eliyle sürdürülür. Yani devletin hanları, hamamları, gazinolarının hesaplarına özel muhasebeciler bakamaz. 2011 yılında Belediyespor’un işlettiği söylenen Tümbüldek Kaplıcaları ve Gazino’nun hesapları muhtemelen 2. sınıf defterlere kayıt yapılarak tutulmaktadır. Ticaret Kanununa bakıldığında, Kamu kurumları, ticari bir faaliyette bulunmaları halinde “Tüccar Olurlar” hükmü görülür.  Durum KDV açısından da düşündürücüdür. KDV Kanununun ilgili maddesi, indirim yapılabilmesi için yasal deftere kayıt yapılması koşulu aramaktadır. Bilanço esası yerine, 2. sınıf defter tutulması, hiç tutulmadığı anlamı taşır. Bu da Vergi Usul Kanunu’nda yer alır.
    Nereden tutulursa tutulsun elinizde kalıyor. Minareye kılıf bulunamamış. Pis kokular çevreye yayılmış durumda. Tümbüldek Kaplıcaları peşkeşlenemez. Belediye suç işliyor” dedi.
    Esen, usulsüz yapılan ihalenin arkasına bakılması gerektiğini anımsatarak, Belediye Meclis Üyelerini göreve çağırdı.
     

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.