BELEDİYELERDE KAMULAŞTIRILMALIDIR!

AHMET AYGÜN ATA KÖŞE YAZISI

Başlığa bakınca çoğunuzun güldüğünü ya da “ne diyor bu” dediğinizi anlıyorum. Belediyeler, kamu kuruluşu değil mi? Sorusunu yönelteceksiniz. Değil, belediyeler son 30 yıldır özellikle Büyükşehir Yasası adlı AB dayatması sonucu belediyeler artık Kamu Kuruluşu değil!

İktidardaki, muhalefetteki gırtlağına kadar taşeronluğa hizmetkarlık, piyonluk kısacası emperyal kapitalizme hizmet ediyor. Aldıkları ya da geçici süre personel sağladıkları taşeron şirketlere kişi başına 750 TL’den az olmamak koşuluyla para yediriyorlar. Bugün asgari ücretin brütü 2.930 küsur TL. Bunu tam olarak veriyor. Eğer yemek veriyorsa bunun parasını da veriyor, şirketlerin hesabına. Sonra Kamunun parasını yandaşa, tarikata, Pkk’ya, mafyaya, cemaate, eşe dosta peşkeş çeken bu düşüncenin bir bölümü koştura koştura camiye gidiyor, bir bölümü de Sosyal Adalet söylevleri sallıyor.

Bursa Büyükşehir Belediyesi son 5 yılda reklama 12 Trilyon para harcadı. Bursa bizim ilimiz olduğu için biliyoruz. 81 ilde Kamunun parasını kendi bireysel ve partisel reklamına harcayan sözde Halk için hizmet verdiğini iddia eden bu Başkancıklar ve Particikleri Kamunun parasını böyle de iç ediyor. Cep telefonundan mesajlar, açılış tezgahı adı altında giden binlerce liralar, din adına getirilen tarikat adamlarının ceplerine konanlar… Basılan milyonlarca broşür, yüzbinlerce gazete, reklam panolarına konan “BİİİZ VAR YA BİİİZ” yalanlı afişler. Sonra koştura koştura camiye. Sosyal Adalet diye söylev sallamaya!

Ya o yemek, iftar rezillikleri. 3-5 bin ya da yüz ya da on kişiye verilen trilyonlarca yemek paraları. Kimin cebinden, Kamunun.  Haaa şovmenleri var, bunun. Aylığını almıyoooor. Aldığını dağıtıyoooor. Kime? Kime? Yandaşa, yandaşın yancısına, cemaat ve tarikat adlı pisliklere, Pkk’ya, Dinci terör örgütlerinin vakıflarına, emperyal kapitalizmin beslediği Açık Toplum adlı bölücü vakıflara… Sonra koştura koştura camiye. Sonra Sosyal Adalet söylevleri sallamaya!

Efendim birde çevre düzenlemeleri var, bunların. Hani “Çevreye verdikleri rahatsızlıktan ötürü özür diledikleri”…İşte o paraların yani trilyonların % 68’inin adresi İtalya. Geri kalan Hollanda, Almanya. Azıcık bu işi yapan varsa yandaşçığına. Ha dışardan alırken de direk almıyorlar. Aracılar var, kimler? Emmioğlu, dayı kızı, birde tarikat ya da cemaat ya da Pkk bağlantılı şirketçikler. Türkiye çiçek üretemiyor ya, bu beyinlere göre. “Lale” hastalığı had safhada, Osmanlıcılık oynayacaklar ya! Yahu laleler; o yücelttiğiniz Osmanlı zamanında dışarı kaçırılmasına göz yumulan laleler! Sonra koştura koştura camiye. Sonra Sosyal Adalet söylevleri sallamaya!

Belediye kış, bayram, kutsal gün diye birşey dağıtacak ya. Hah işte o dağıtacakları yerleri kendi partilerinin Mahalle Sorumluları belirliyor. Ama aracı var, sözde. Muhtarlara havale edip okkanın altına onları atıyorlar. Sonra koştura koştura camiye. Sonra Sosyal Adalet söylevleri sallamaya!

Yandaşa, cemaate, tarikata, Pkk’ya taşeron yoluyla trilyonlar dağıtmak doğru ama Sendikalaşmak yassah!

Yandaşa, cemaate, tarikata, Pkk’ya dolaylı ya da aracılı trilyonlar ooohhh mis, Yaşlılara ücretsiz taşıma yassah!

Sistem bu… Sistemin Partileri bu…

Dolayısıyla ne iktidar ne muhalefet birbirine HAK HUKUK diye sallamasın.

Sistem Partilerinin her sözü GAK-GUK!

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.