Belediye’den Teknolojik Eğitim desteği

Karacabey’in ekonomik, sosyal, kültürel ve sportif tüm yönlerden topyekûn kalkınması adına, birbiri ardına yenilikçi projelere imza attıklarını belirten Karacabey Belediyesi, “Geleceğimizi teminatı genç nesillerin eğitimine yönelik çabalarımız hız kesmeyecek” dedi.
Geleceğin mucitlerinin yetiştirilmesi adına Tekno-Çocuk atölyesini geçtiğimiz aylarda hizmete sunan Karacabey Belediyesi, Tekno-Çocuk atölyelerinde öğrencilere ders verecek öğretmenlerin yetiştirilmesini hedefleyen ve Uludağ Üniversitesi bünyesinde faaliyet gösteren ULUTEK Öğretmen Akademisi’ne, eğitimde kullanılan teknolojik ekipman desteğinde bulunurken, belediyenin bu anlamlı desteği Uludağ Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yusuf Ulcay ve Ulutek Genel Müdürü Prof Dr. Mehmet Kanık tarafından övgü ile karşılandı.
Eğitime desteğimiz sürecek
Öte yandan, ULUTEK Teknoloji Geliştirme Bölgesi, Bursa İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Bilim Okulu Maker Atölyesi işbirliği ile gerçekleştirilen ULUTEK Öğretmen Akademisi Programı sertifika töreni, geçtiğimiz hafta gerçekleştirildi.
Projeye destekte bulunan tek ilçe belediyesi olan Karacabey Belediyesi’nin katkıları, proje yürütücüleri tarafından her türlü övgünün üzerinde bulunurken, Karacabey Belediyesi’ni temsilen sertifika töreninde hazır bulunan Karacabey Belediye Başkanı Mehmet Vural da belediye olarak eğime verdikleri desteğin artırılarak sürdürüleceğini söyledi.
Eğitim materyalleri yurtdışından getirildi
Karacabey Belediyesi’nden yapılan açıklamada, Karacabey Kent Konseyi üst katında hizmet veren ‘Karacabey Tekno Çocuk Atölyesi’nde bulunan ve ULUTEK projesinde de kullanılan ileri teknoloji ile üretilmiş eğitim materyallerinin Karacabey Belediyesi tarafından yurtdışından getirildiği ve 35 Bin TL tutarında olduğu bilgisi de verildi.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.