Belediye’den öğrencilere kırtasiye desteği

*Karacabey Belediyesi, büyük önem verdiği eğitim faaliyetleri kapsamında öğrencilere olan koşulsuz desteğini sürdürüyor. Belediye Başkanı Ali Özkan, 2018-2019 eğitim öğretim yılı dolayısıyla Atatürk İlkokulu’nu ziyaret ederek, 1. sınıflara kırtasiye malzemesi dağıttı. Başkan Özkan sınıfları da tek tek ziyaret ederek, öğrencilere başarı dileklerinde bulundu.

Karacabey Belediyesi, büyük önem verdiği eğitim faaliyetleri kapsamında öğrencilere olan koşulsuz desteğini sürdürüyor.
Belediye Başkanı Ali Özkan, 2018-2019 eğitim öğretim yılı dolayısıyla Atatürk İlkokulu’nu ziyaret ederek, 1. sınıflara kırtasiye malzemesi dağıttı.
Karacabey Kaymakamı Dr. Yusuf Gökhan Yolcu, Karacabey İlçe Milli Eğitim Müdürü Emin Dingin ve ilçe protokolünün de yer aldığı ziyarette Başkan Özkan, kürsüye çıkarak hem öğrencilere hem de öğretmenlere başarılı bir eğitim dönemi dileklerinde bulundu.
Eğitim daima önceliğimiz
“Eğitim, her toplum için olduğu gibi toplumumuz açısından da çok büyük önem taşıyor” diyen Başkan Ali Özkan, “Yeni eğitim öğretim dönemine, yeni bir anlayışa giriyoruz. Toplumun her kesiminin memnun olacağı, umutla bu noktadaki sıkıntıların hep birlikte çözülebileceği atmosferde, yeni eğitim dönemine giriyoruz. Dünyada devletler, milletler arasında bir yarış var. Bu yarışta, bizden daha güçlü olan ülkelere göre en büyük avantajımız, genç nüfusumuzun fazla olması. Bu avantajı da değerlendirmek için genç nüfusumuzu kaliteli bir eğitimle donatmalıyız. Onun için insanın fıtratına, milli değerlerimize uygun bir eğitim modelini hep birlikte gerçekleştireceğimize inanıyorum” dedi.
Karacabey Belediyesi örnek oldu
“Karacabey Belediyesi olarak da rutin belediyecilik anlayışının dışına çıkarak; okullarla, öğrencilerle, ailelerle ve eğitimcilerle bütünleşmeye önem verdik” diyen Özkan, “Bu noktada ülkemizde okuma alışkanlığıyla ilgili farkındalık oluşturmak ve çocuklarımıza okuma sevgisi aşılamak için ‘Başkanımla Okuyorum’ projesini hayata geçirdik. Merkez-kırsal ayırt etmeksizin, Karacabey Belediyesi’nin hediye ettiği kitapları çocuklarımızla hep birlikte okuduk. Bu projenin finalini de ilçe stadında, 10 bin kişinin katılımıyla gerçekleştirdik. Bu projemiz, tüm Türkiye’ye mesaj niteliğindeydi. Yine ‘Başkanımla Oynuyorum’ diyerek, çocuklarımızla birlikte sokaklarda oyunlar oynadık, kültürel mirasımızdaki o güzel günleri hep birlikte tekrar yaşadık. Mesleki eğitimin önemine vurgu yaptık ve teknik lisemizdeki atölye ve makine teçhizat eksikliğini okul-sanayi iş birliğiyle ortadan kaldırdık. Okullarımıza, Karacabey Belediyesi’nin imkanları çerçevesinde yardımcı olmaya çalıştık. Karacabey’deki her okulda belediyemizin bir izi mutlaka vardır. İnşallah öğretmenlerimizle, öğrencilerimizle, ailelerimizle, tüm kurum ve kurumlarımızla, daha başarılı bir Karacabey’i hep birlikte inşa edeceğiz” ifadelerini kullandı.
Konuşmaların ardından Başkan Özkan, okuldaki sınıfları tek tek ziyaret ederek öğrencilere ve öğretmenlere başarı dileklerinde bulundu ve 1. sınıf öğrencilerine de kırtasiye malzemelerini kendi elleriyle dağıttı.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.