Belediye’den minik dostlara yuva

Hayvanseverleri mutlu eden Karacabey Belediyesi’nden örnek bir proje

*Karacabey Belediye Başkanı Ali Özkan, belediye ekiplerince geri dönüşümden elde edilen malzemelerle atölye ekipleri tarafından yapılan kedi evlerini kontrol etti. Karacabeyli hayvan severlerin de yer aldığı ziyarette Başkan Özkan, “Hem sokaklardaki dostlarımız için hem de geri dönüşüm için örnek bir proje” diyerek, projeden övgüyle bahsetti.

Karacabey Belediyesi, insan odaklı yaklaşımlarının yanı sıra yaşam alanlarımızı paylaştığımız sevimli dostlarımız için de örnek çalışmalara imza atmayı sürdürüyor.

Karacabey Belediye Başkanı Ali Özkan, önceki gün Park Bahçeler Müdürlüğüne bağlı atölyede geri dönmüşümden elde edilen malzemeler ile hazırlanan kedi evlerini inceledi.

Önceki günkü ziyarette, Karacabey Belediye Başkanı Ali Özkan’ın yanı sıra Karacabeyli hayvan severler de yer aldı.

Hayvan dostu kent

Gerçekleşen ziyarette, kedi evlerinin hayvan severlerden tam not aldığını belirten Başkan Özkan, “Hayvan dostu kent sloganıyla yaptığımız çalışmalara bugün bir yenisini daha ekliyoruz. Bu projede geri dönüşüm ile hem çevre kirliliğine karşı bir adım atmış oluyoruz hem de sokaklardaki dostlarımızı kötü hava koşullarına karşı muhafaza etmiş oluyoruz. Bu bakımdan çok önemli’’ dedi.

Yaşamsal öneme sahip

Öte yandan, belediye bünyesinde geri dönüşümden alınan malzemelerle yapılan kedi evleri, özellikle kış şartlarında sokaklarda kalan hayvanlar için yaşamsal öneme sahip… Bunun yanında, geri dönüşüm malzemelerinin de değerlendirildiği proje hem çevre hem de canlılar için örnek bir model olma özelliğini taşıyor.

Belediye ekiplerince hazırlanan yuvaların şehir içinde belirli noktalara montaj işlemi ile yerleştirilmeye başlandığı belirtildi.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.