Belediyeden fatura vurgunu

Belediyeden fatura vurgunu
*Karacabey Belediyesi’nin Yeniköy ve Bayramdere’deki abonelerden Temmuz’da 20 YTL, Ağustos’ta 20 YTL “Bakım parası” toplayarak büyük bir vurgun yaptığı ileri sürüldü.
Karacabey Belediyesi tarafından Bayramdere ve Yeniköy sakinlerine kesilen su faturaları vatandaşı çıldırttı.
Temmuz ve Ağustos ayında abonelere gönderilen su faturalarını gören vatandaşlar 40 YTL’lik bakım parasına isyan etti. Su fiyatına yapılan son zamlardan sonra faturalarını alan binlerce abone Temmuz ve Ağustos ayı faturalarında büyük bir sürpriz yaşadı. Karacabey Belediyesi tarafından düzenlen faturalarda bütün abone-lerden Temmuz’da 20 YTL, Ağustos’ta 20 YTL “Bakım parası” adı altında tahsilat yapıldı.
Bayramdere ve Yeniköy’deki 3 bine yakın abone adına konuşan emekli memur Ruşen Güner, “Hayatımda böyle bir soygun görmedim. Temmuz ayında gelen faturayı görünce şok oldum.
Belediyeye başvuru yaptım, fakat ilgilenen olmadı. Aynı fatura Ağustos ayında da gelince tavuk gibi yolunmaya başladığımızı anladım. 3 bine yakın abone aynı durumda. Belediye su yatırımlarının faturasını vatandaşa kesti. Kullandığımız suya bir kaç ay önce yüzde 25 zam yapıldı. Bu yetmezmiş gibi birde bakım parası adı altında tahsilat yapılıyor. Vatandaş zaten vergisini ödüyor. Ödenen vergilere karşılık hizmet beklerken, Belediye vatandaştan yaptığı hizmetin parasını ikinci kez alıyor. Defalarca başvuru yaptım. Fakat belediyeden faturayı ödemem gerektiği uyarısını aldım. Böyle rezalet görmedim. Bu soygunculuk değildir de nedir” dedi.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.