Belediye’den doğa tutkunlarına sevindirici haber!

Karacabey’in geniş coğrafyasında barındırdığı başta longoz ormanları olmak üzere; birbirinden eşsiz doğal ve kültürel değerlerin, ülkemiz ve dünya ölçeğinde tanıtımına yönelik projeleri sırasıyla yürürlüğe koyan Karacabey Belediyesi, doğaseverleri heyecanlandıracak yepyeni bir faaliyete daha imza atıyor.
‘Uluslararası Leylek Festivali’, ‘Dağ Bisiklet Festivali’, ‘Foto Maraton’ gibi etkinliklerle, ülke gündeminde adından başarıyla söz ettiren Karacabey Belediyesi, bu anlamdaki etkinliklerini hız kesmeden sürdürürken, şimdi de TRAMEM isimli doğa gönüllülerinin buluşacağı yaz kampına ev sahipliği yapmak için kolları sıvadı.
Karacabey Belediyesi ile Orman ve Su İşleri Bakanlığı Bursa 2. Bölge Müdürlüğü işbirliğinde gerçekleştirilecek olan ‘Doğa Fotoğrafçıları, Gözlemcileri ve Araştırmacıları Yaz Kampı’ kapsamında, TRAMEM adı ile bilinerek ülkemizdeki doğal ortamda yaşayan memeliler hakkında anonim bilgi toplayıp, bilgi ve fotoğraflarını paylaşmak amacıyla kurulan platform bünyesindeki, Türkiye’nin her yerinden doğa tutkunlarının bir araya getirilmesi hedefleniyor…
Belediye Başkanı Ali Özkan yaptığı açıklamayla, 30 ve 31 Temmuz 2016 tarihlerinde gerçekleştirilecek olan ve longoz ile ıhlamur ormanlarındaki bitki ve hayvan çeşitliliğinin, fotoğraflarla gün yüzüne çıkarılmasına yönelik oldukça önemli katkılar sağlanması beklenen ‘Doğa Fotoğrafçıları, Gözlemcileri ve Araştırmacıları Yaz Kampı’nda, ortaya çıkarılacak olan ve her birinin gözlem envanterinde yer alacağı birbirinden eşsiz fotoğrafların sonuçlarının da ilgili kurumlarla paylaşılacağını söyledi.
Dünya ölçeğinde ses getirecek potansiyele sahip
Karacabey’in dünyada benzerine çok az rastlanan; longoz ormanları, ıhlamur, defne ve kestane ormanları, geniş Nilüfer yatakları, Türkiye’nin tek ayı barınağı, Türkiye’nin tek leylek köyü, yarış atları, Uluabat Kuş Cenneti gibi sayısız değerlerle, dünya ölçeğinde ses getirecek potansiyele sahip olduğunu dile getiren Başkan Ali Özkan, ilçe olarak ‘Doğa Fotoğrafçıları, Gözlemcileri ve Araştırmacıları Yaz Kampı’na ev sahipliği yapacak olmanın heyecanını yaşadıklarını kaydetti.
Tüm doğa tutkunlarını eşsiz değerlerimizi keşfetmeye bekliyoruz
Organizasyon kapsamında hazırlıkların tüm hızıyla sürdüğünü vurgulayan Başkan Özkan; ’30 ve 31 Temmuz 2016 tarihlerinde gerçekleştireceğimiz ‘Doğa Fotoğrafçıları, Gözlemcileri ve Araştırmacıları Yaz Kampı’ kapsamında gerekli hazırlıkları titizlikle sürdürüyoruz. Daha önceki organizasyonlarda olduğu gibi bu kamp sonucunda da ilçemizin gelişimi ve tanıtımı adına çok güzel sonuçlar ortaya çıkacağına inanıyorum. Bu vesileyle, tüm doğa tutkunlarını keşfedilmemiş doğal varlıkları ile eşsiz bir hazine konumundaki Karacabey’imizde buluşmaya davet ediyoruz” şeklinde konuştu.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.