Belediyede’ki yolsuzluklar

 

Koç'un, kesin ihraç istemiyle disipline gönderildiği yaygın medyada

Karacabey Belediye Başkanı Ergün Koç ile birlikte isimleri yolsuzluk iddialarına karışan partili 3 ilçe belediye başkanı yolun sonuna geldi.

Hakkında yolsuzluk iddiaları kamuoyuna yansıyan isimlerin başında gelen Karacabey Belediye Başkanı Ergün Koç için, mahkemenin verdiği 5 yıl 10 aylık hapis cezası ile devam eden davalar ihracın kaçınılmaz olduğu görüşüne neden oldu.

Karacabey'de üç yıldır AKP Belediye Başkanı olarak görev yapan Ergün Koç'la ilgili yargı kararları dökülmeye başlayınca devreye Genel Merkez girdi.

Belediye'deki görevini kötüye kullanmaktan daha önce 5 yıl 10 ay hapis cezasına çarptırılan AKP'li Ergün Koç'un bu kez mahkeme kararlarını uygulamamaktan yargılandığı Asliye Ceza Mahkemesi'ndeki duruşması 16 Ekim 2012 tarihinde görülecek.

Asliye Ceza Mahkemesi'nde 2012/82 Nolu dosya üzerinden yargılanan Koç, 10 Ekim 2012 günü de 2012/192 ve 2012/36 Nolu iki ayrı dosya üzerinden yargı önüne çıkacak.

AKP İlçe yönetimi dışında geliştiği belirtilen olayların, Yerel Yönetimler Başkanlığı'nca yürütüldüğü ifade ediliyor.

Mahkeme mahkeme gezen ve hakkındaki yolsuzluk iddialarıyla AKP'ye büyük zarar verdiği ileri sürülen Koç'un partisinden ihracıyla ilgili çıkacak karardan sonraki gelişmeler şimdiden merak konusu oldu.

Kamuoyuna yansıyan ve üzerinden 2 ay geçmesine karşın yalanlanamayan ihraçla ilgili Başkan Koç'un bugüne değin hiç açıklama yapmaması sonucu kabullendiği yönünde değerlendiriliyor.

Ergün Koç dışında, Konya Doğanhisar Belediye Başkanı Salih Öztoklu ile ismi açıklanmayan Giresun'un bir ilçesinin belediye başkanı hakkında da yolsuzluk ve görevi kötüye kullanma iddiaları basına yansımıştı. Merkez Disiplin Kurulu da aynı yönde görüş bildirirse, 3 belediye başkanı partiden ihraç edilecek.

Bu arada, HAS Parti lideri Numan Kurtulmuş'un davet edilmesi ile başlayan değişim sürecindeki yol haritası, 31 Temmuz tarihinde yapılacak MYK ve MKYK toplantılarında belirleneceği kaydedildi.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.