Belediye’deki önlenemeyen savurganlığa tepki

Mustafakemalpaşa Belediye'sindeki plansız ve programsız harcamaların had safhaya ulaştığını belirten CHP ilçe Başkanı Gürkan Esen İçişleri Bakanlığını göreve çağırdı.

Belediye'nin iyi yönetilemediğini çarpıcı bir örnekle anlatan Gürkan Esen, 55 trilyon bütçeyle hiçbir şey yapılamıyorsa herkesin oturup düşünmesi gerektiğini söyledi. 

400-500 bin nüfuslu Belediyelerde 200-250 kişi çalışırken, 55 bin nüfuslu Mustafakemalpaşa Belediyesi'ndeki havuzun her gün biraz daha şişirilerek 500 kişiye çıkarıldığına dikkat çeken Gürkan Esen, Cumhuriyet tarihinin en kötü dönemi yaşandığını iddia etti.   

İnanmak istemediğini ancak Belediye'nin göz göre, göre iflasa sürüklendiğini yineleyen Esen, “Sadi Kurtulan'ı anlamakta zorlanıyorum.Belediye'de, 277 olan kadronun çok fazla olduğunu ve bu sayıyı 200'ün altına düşüreceğini söylüyordu ki, bu doğruydu. Ne oldu da tam tersini uygulamaya başladı. Beceriksizlik mi?  Çokbilmişlik mi? Şaşırmamak elde değil. Üstelik özelleştirme adı altında sözde hizmet alımları getirildi. Personel sayısı yarı yarıya düşmesi gerekirken, gün geçmesin ki, yenileri ilave edildi. Kadro şişirildikçe şişirildi. 100, bilemedin 150 kişiyle rahatlıkla idare edilebilecek olan Belediye'deki personel sayısı 500'e dayandırıldı. Belediye nasıl zarar etmesin? 50-55 trilyon bütçesi bulunan Belediye hiç bir yatırım yapamıyor, hizmet getiremiyor. Zarar ettiği besbelli. Bu yüzden de kapı, kapı dolaşarak Meclisten kendisine kredi alınması için yetki istemeye başladı. Anlayın bakalım, anlayabilecek misiniz? Belediye Başkanı'nın görevini kötüye kullanmaktan sık, sık soruşturma geçirmesi rastlantı değildir. Sadi Kurtulan Mustafakemalpaşa'yı seviyorsa, Belediye daha fazla batmadan istifa etmelidir. Ekonomisi çökmüş, prestiji kalmamış bir belediyenin kaptanı mutlaka değişmelidir. İçişleri Bakanı'nı göreve çağırıyorum. Gemi su almaya başlamıştır, lütfen gereğini yapın. Bu halk daha fazla sömürülmemelidir” dedi.

CHP'nin iktidara yürüdüğünü sözlerine ekleyen Gürkan Esen, “Bu devran değişecek, yalan ve talan dönemi mutlaka sona erecek” şeklinde konuştu.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.