Belediye var mı, yok mu?

Karacabey’de yaya kaldırımlarındaki işgaller, cadde ve sokakları geçilmez kılan sorumsuz inşaatçıların arsızlığı tavan yaptı.
Cadde ve sokaklardaki keyfi işgaller aldı başını gidiyor. Belediyenin varlığı tartışılır oldu. Yayalara ait olan kaldırımları işyeri sahipleri tapulu malıymış gibi kullanılıyor. Yaya haklarına aldıran yok. Buna, arsız müteahhitlerin cadde ve sokakları kapatacak kadar ileri götürdüğü işgaller de eklenince Karacabey yaşanmaz bir kent oluyor.
Vatandaşlar, işgallerin rezalet denilebilecek boyutlara ulaştığını ve Belediye’den kansere dönüşen bu sorunlara acilen çözüm üretmesini istedi.
Belediye Başkanı Ali Özkan’a seslenen vatandaşlar, “Aç gözlü esnafların parsellediği yaya kaldırımlarından yürüyemiyoruz. Bu nedenle ana yola inmek zorunda kalıyoruz. Hasta insanlarımız, engellilerimiz, bebekli bayanlarımız, çocuklarımız ve yaşlılarımız can güvenliği kaygısı yaşıyor. Bu yara yıllardır kanıyor. Neden kimse ilgilenmiyor?
Kaldırım işgalleri yetmezmiş gibi ana yolları kapatan sorumsuz bazı inşaatçılara ne demeli? Bunlara neden göz yumuluyor?
İlçemizde herkesin ortak sorunu olan yaya kaldırımları işgali ile cadde ve sokaklardaki işgaller için zaman yitirilmeden caydırıcı uygulamalar yapılmasını istiyoruz. Yasalara işlerlik kazandırılmasını ve keyfi işgallere son verilmesini bekliyoruz” dedi.
Yaya kaldırımların ve yolların işgal altında bırakılmasından dolayı her gün can güvenliği tehlikesi yaşadıklarını belirten vatandaşlar özellikle Belediye’ye tepki gösteriyor. Cadde ve sokaklarda inşaat terörü yaşandığına dikkat çeken vatandaşlar, “İnşaatçılar, yaya kaldırımlarını ve ana yolları istediği gibi kapatıyor. Nedense bu rezalete kimse “Dur” demiyor. Cadde ve sokaklarda harç karılıyor. Buralara kum, tuğla, demir, tahta gibi inşaat malzemeli bırakılıyor. Kısaca, her türlü geçiş keyfi bir şekilde engelleniyor. Tabi ki, trafik de aksıyor. İnşaatçılar, döküyor-kırıyor, yollara dilediği gibi yayılıyor, kimse görmüyor. Belediye ise bu duruma yıllardır seyirci kalıyor. İnşaatlara beton dökülürken, beton kamyonları sokak ve caddenin neredeyse tamamını kapatıyor. Trafik kördüğüm oluyor. Torpilli müteahhitler büyük bir başıbozukluk içinde terör estiriyor. Vatandaş çileden çıkarken, bazı müteahhit bozuntularına, “Sen ne yapıyorsun arkadaş” diye soran olmuyor. Başıbozukluk ve kural tanımamazlık tavan yaptı. Bunlar kimlerden torpilli? İşini düzgün yapan müteahhitleri ayrı tutuyoruz. Çevre ve şehir estetiği yönünden de mahzurlu görülen inşaat atıklarının hemen toplanması gerekir. Görüntü kirliliğine yol açan uygulamalar derhal durdurulmalıdır” diye konuştu.
Sözde yayalar için ayrılan kaldırımların esnafların tapulu malıymış gibi kullanması insanı canından bezdiriyor. Karacabey’in cadde ve sokaklarındaki kaldırım işgalleri, can güvenliği kaygısı yaşayan yayaları inanın isyan ettirdi. Kaldırımların yayalara bırakılmasını isteyen mağdur vatandaşlar, “Evden dışarıya çıktığımızda kimyamız bozuluyor. Bazı esnafımızın yayalara hiç saygısı yok. Kamunun kullanımına ait olan yolları ve kaldırımları işgal eden bu esnafları şımartanlar utansın. İşgalcilere göz yumulması nedeniyle kendilerine ait kaldırımları yıllardır kullanamayan yayalar, bir yandan can güvenliği tehlikesi yaşıyor, diğer taraftan da, ana yola inmek zorunda kaldıkları için trafiğin akışını yavaşlattıkları gerekçesiyle sürücülerin gazabına uğruyor. Kimi işyeri sahibi kaldırımı işgal etmekle kalmayıp, işyerinin önündeki yolu da kapatıyor. Yola masa koyarak çayını, kahvesini şapırdata şapırdata içiyor. Üstüne üstlük işyeri sahiplerine, yapılanın yanlış olduğunu söyleyen vatandaşın yemediği laf kalmıyor. Hem suçlu hem güçlü kimliğine bürünen esnaf vatandaşa sert tepki gösteriyor. Yasaları bir türlü işletmeyen Belediye’nin ilginç tavrı mağdur sayısını her gün biraz daha arttırıyor. Zabıta ekipleri bu işgalleri neden görmezden geliyor? Belediye Başkanımız inşaatçıların gelişi güzel yayılmasıyla kapanan yolları neden görmüyor? Kaldırımları yayaların kullanımından çıkaran esnafa neden dokunulmuyor? Bu manzaralar Karacabey’e hiç yakışmıyor. İlçemizin en büyük sorunu yıllardır gözardı ediliyor?
Kaldırım işgaline karşı bu güne kadar yapılan uyarıların bazı esnaflar tarafından dikkate alınmadığı ortada. Belli ki kaldırımlardaki, sokak ve caddelerdeki işgaller için laf olsun diye uygulanan kıytırık cezalar yeterli olmuyor. Kısaca Belediye görevini yapmıyor.
Herkes görevini yapsın. Caydırıcı uygulamalar olsun. Yasalara işlerlik kazandırılsın. Keyfi işgallere son verilsin. Yetkililere, inşaatçılar ve esnaflara sesleniyoruz, yaya kaldırımı, cadde ve sokak işgaline artık son verilsin. Biraz duyarlılık bekliyoruz” dediler.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.