“Belediye kar sınavını başarıyla geçti”

*Karacabey’de son birkaç gündür etkili olan kar yağışı hayata olumsuz etkilerken, Karacabey Belediyesi ekipleri de alarm durumuna geçerek yüksek kesimlerdeki kırsal mahallelerde vardiya sistemiyle 24 saatlik mesai yaptı. Aralıksız yol açma ve tuzlama çalışmalarını sürdüren ekipler sayesinde, eğitim ve sağlık gibi temel konularda aksama yaşanmadı.
*Karacabey Belediye Başkanı Ali Özkan da, gece saatlerinde kırsal ve yüksek kesimlerdeki mahallelerde süren çalışmaları yerinde denetleyerek, yolların ve vatandaşların durumunu bizzat yerinde gözlemledi. Yer yer 1 metreye ulaşan kar kalınlığına rağmen ulaşımın hiçbir zaman aksamadığını belirten Özkan, muhtar ve vatandaşlarla durum değerlendirmesi yapmayı da ihmal etmedi.

Son günlerde yaşanan yoğun kar yağışına karşı Karacabey Belediyesi 24 saat teyakkuzda bekledi. Kar yağışı ve sonrası Karacabey Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü’ne bağlı ekipler yolların tekrar kapanmaması ve buzlanmanın yaşanmaması için yoğun çaba sarf etti. Yüksek kesimlerde 1 metrenin üstüne çıkan kar kalınlığına rağmen ilçenin 64 kırsal mahallesinin hiçbirinde ulaşımda aksaklık olmadı.
Ekiplerin günlerdir ilçede gösterdiği kar mesaisi vatandaşlardan tam not altı. 8 iş aracı ve onlarca personelin görev yaptığı kar mesaisinde, özellikle ulaşım konusunda aksama olmaması için titizlikle çalışıldı. Büyükşehir Belediyesi ekipleri de araç ve personel desteğiyle Karacabey’in dört bir yanında alarm durumunda görev aldı.
Tuzlama çalışmaları ile önlem alınıyor
Geçtiğimiz günlerde yurdun batı kesimlerinde görülen kar ve tipi zaman zaman hayatı durma noktasına getirdi. Karacabey’de de hissedilen yoğun kar yağışı nedeniyle belediye ekipleri bu dönemde aralıksız yol açma ve tuzlama çalışmalarını sürdürdü. İlçenin yüksek kesimlerinde yer alan Güngörmez, Yarış, Kulakpınar, Dağesemen, Kedikaya, Şahmelek, Okçular, Muratlı, Karakoca, İnkaya, Çamlıca, Canbaz, Kedikaya, Gölecik, Keşlik, Doğla, Örencik, Arız, Muratlı, Subaşı, Harmanlı, Yeşildere, Orhaniye ve Çeşnigir mahallelerinde kar kalınlığı yer yer 1 metreye ulaşırken, belediyeye bağlı Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri ulaşımda aksamalar olmaması için yoğun mesai yaptı. Yollar bir taraftan iş makineleri ile açılırken, diğer yandan tuzlama çalışmaları ile önlem alındı.
Başkan Özkan çalışmaları yerinde denetledi
Karacabey Belediye Başkanı Ali Özkan da, kar yağışı boyunca gece saatlerinde kırsal ve yüksek kesimlerdeki mahallelerde süren çalışmaları yerinde denetledi. Özellikle Karadağ bölgesindeki yüksek kesimlerinde 1 metreye ulaşan kar yoğunluğuna rağmen ulaşımın aksamaması için Büyükşehir Belediyesi ile ortak hareket ettiklerini belirten Özkan, bu konuda yoğun mesai harcadıklarını söyledi.
Meteorolojiden aldıkları bilgiler çerçevesinde kar yağışı başlamadan ekipleri teyakkuz halinde tuttuklarını ifade eden Özkan, “Pazartesi ve salı özellikle akşam saatlerinde etkisi artan kar yağışı itibariyle 2 greyderimiz, 3 kepçemiz, 2 tuzlama aracımız ve 1 iş makinemizle birlikte 10 kişilik ekipler halinde, vardiya sistemi ile 24 saatlik bir çalışma gerçekleştirdik. Bu çalışmamıza Büyükşehir Belediyesi ekipleri de 3 greyder, 1 kar küreme aracı, 1 kepçe ve 24 kişilik ekiple dahil dolu. Yer yer 1 metreye ulaşan kar kalınlığına rağmen ulaşımda ciddi aksamalara neden olmadan yolları trafiğe açtık. Bu konuda çalışmalarımız devam ediyor. Çünkü yüksek kesimlerimizde hala çok kar var ve yollar buzlanma riski taşıyor. Eğitim ve sağlık gibi temel konuların aksamaması için zamanlamamızı ona göre yapıyoruz” ded

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.