“Belediye haksız propaganda içinde”

16 Nisan’da gerçekleştirilecek Cumhurbaşkanlığı referandumu için Karacabey Belediye’nin bastırmış olduğu ‘EVET’ broşürlerine Karacabey Cumhuriyet Halk Partisi İlçe Başkanı Murat Tanrıverdi’den büyük tepki geldi. Sert açıklamalarda bulunan Tanrıverdi, Belediye’nin haksız bir propaganda içine girmiş olduğunu ileri sürerek Başkan Ali Özkan’a yüklendi.
Tanrıverdi yaptığı yazılı basın açıklamasında şu ifadelere yer verdi; “Karacabey Belediyesi bir Kamu Kuruluşu olmasına karşın bastırmış olduğu bir broşürle, yaklaşan referandum öncesi haksız bir propaganda içine girmiştir. Bu broşürde Karacabey Belediyesi’nin amblemi ve mühür içinde evet logosu yan yana kullanılmıştır. Karacabey Belediyesi hepimizin belediyesidir. Sayın Belediye Başkanı bu kentte yaşayan herkesin Belediye Başkanıdır. Herkesin referandumda kullanacak olduğu oya saygımız sonsuzdur. Ancak bu broşürle Belediye Başkanı herkesin değil, sadece 16 Nisanda evet oyu kullanacak vatandaşlarımızın Belediye Başkanı olacağını şimdiden ilan etmiştir. Belediye imkânlarının, belediye bütçesinin kullanılarak bu tür işlerin içine girilmesi ve seçim kanununa muhalefet edilmesi son derece yanlıştır.
Ancak bahsi geçen broşürde yine Karacabey Belediye’sinin logosu kullanılarak T.C. Devletinin yaptığı işler, sanki Karacabey Belediyesi’nin yaptığı işlermiş gibi anlatılmaktadır. Sayın Belediye Başkanımız 2 gün önce AKP’nin Seçim Koordinasyon Merkezi’nin açılışında, kendisinin Karacabey’e bir çivi bile çakmamakla haksız yere eleştirildiğini söylemiştir. Ancak bastırdığı evetli broşürde nedense kendisinin çaktığı çivilere yer verememiştir. Şöyle ki;
Gölecik ve Yeşildere barajları DSİ’nin yatırımladır. Susurluk Şeker Fabrikası’nın tekrar açılması konusunda girişim başlatılması Karacabey Ziraat Odası’nın önderliğinde olmuştur. Devletin en temel hizmetleri ulaşım, eğitim, sağlık, adliye ve milli savunmadır. Çanakkale Köprüsü ve İzmir-istanbul Karayolu Sayın Belediye Başkanımızın bastırdığı broşürde yer almıştır. 3 yıldır hangi köy yolumuzun yapıldığı ise maalesef bu broşür içinde yer bulamamıştır. Ancak İzmir-İstanbul Karayolunu ve Çanakkale Köprüsünü yaptıran Belediyemiz için köy yolları bahsedilmeyecek kadar önemsiz işlerdir. Şehrimizin ana caddesinin tamiratı da bu kapsamda ele alınmalıdır. Öncelik şu anda İzmir-İstanbul Karayoluna verildiği için ana caddemize bir türlü sıra gelmemiştir. Ara sokaklarımızı burada yazmaya gerek bile duymuyorum, takdir çok değerli Karacabey Halkımızındır.
En ucuz suyu Karacabeyli’nin içeceği Sayın Belediye Başkanımızın seçim vaatleri arasındaydı. Bu konu gündeme geldiğinde topu BUSKİ’ye atanlar, nedense bahsi geçen broşürün içine Buski’nin yaptığı altyapı hizmetlerini de eklemeyi unutmamışlardır. Altyapı hizmetleri işbirliği içinde yapılabilmekte ama suyu ucuzlatmaya gelince işbirliği yapılamamaktadır. Yeniköy Sahil Projesini evetli broşürüne alan Belediye Başkanı, açılış konuşmasında Yeniköy’de ev fiyatlarının şimdiden 3 katına çıktığını söylemişlerdir. Şimdi referandumda ”Hayır” diyeceğini açıklayan Saadet Partisi İlçe Binasının önünü evet bayraklarıyla donatıp son derece ahlaki siyasete devam edenlere rahmetli Necmettin Erbakan’ın üslubuyla sesleniyorum: ”Sizi gidi arsa rantçıları sizi!” Ülkede üretim ekonomisi yok, emlak fiyatını 3 katına çıkarmak var!
Karacabey belediye başkanı 3 Aralık Engelliler gecesinde Kırkpınar ağaları gibi belediyenin kesesinden ”Tüm Engelliler Derneğine” bağışladığı 5.000 TL’yi, yine Belkar şirketinin kasasından vaadettiği 3.000 TL’yi bu kuruluşa vermiş midir? Ayrıca aynı gece Kent Konseyi Başkanı da 500 TL vaat etmiştir. Biz Karacabey’de verdikleri sözleri tutan başkanlar istiyoruz. 3 Aralık gecesinin kayıt CD’lerini saklayan değil..
Son olarak 1923’te kurulan Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluş felsefesini anlamayanlara seslenmek istiyorum. Cumhuriyet damadını bakan, kızını danışman yapmak değildir. Cumhuriyet, babası hurdacı, anası bohçacı olarak naylon çadırda doğmuş bir Roman çocuğunun devletin en üst kademelerine gelebilmesidir…”

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.