Belediye Başkanı ne yapmaya çalışıyor?

CHP Belediye Meclis Üyeleri’nden “Olağanüstü Rant” tepkisi:
 
 
Karacabey gündemine bomba gibi düşen ve büyük yankı uyandıran yeni sanayi bölgelerinin belirlenmesi konusunda Belediye Başkanı Ergün Koç’un Pazartesi günü meclisi olağanüstü toplantıya çağırması kafaları karıştırdı.
Başkan Koç’un, İmar Komisyonu’nun yasal süresi içinde raporunu sunmadığını bahane ederek olağanüstü meclis toplantısına gidildiğini duyurması, rant iddialarını iyice güçlendirdi.
Karacabey Belediyesinin, Büyükşehir’e bağlanması olasılığı üzerine, kapalı kapılar ardında senaryolar hazırlanarak gizlice arazi toplanmasının ve sanayi bölgelerini yeniden belirleme çalışması yapılmasının tam bir rant çatışmasına dönüştüğünü ileri süren CHP Belediye Meclis Üyeleri, olağanüstü meclis toplantısını çok anlamsız bulduklarını dile getirdi.
Bu konuda göz göre göre büyük bir vurgun için çalışıldığını kaydeden CHP’li Meclis Üyeleri, “Hiçbir ilkeye dayanmayan çalışmalarla Bursa-İzmir yolunun iki tarafında adacıklar şeklinde yerler belirleniyor. Yeni sanayi bölgeleri adı altında bu konu, Ağustos ayı meclisinde tartışıldı. İsabetsiz bulunması nedeni ile komisyona geri gönderildi. Eski plan, Belediye Başkanı Sayın Ergün Koç’un kendisi ile birlikte yakınlarına ait arazilerinin sanayi bölgesi içine aldırılmak istenmesi nedeni ile çok eleştirildi.
Bugün ise, çok hassas ve büyük bir rantı gündeme getiren bu konunun sağlıklı çözülmesi için uzun bir çalışma yapılması gerekirken, İmar Komisyonu, kıvrak bir hareketle saf dışı bırakıldı. Yasal süresi içinde imar komisyonunun raporunu sunmadığı bahane edilerek olağanüstü toplantıya gidilmesi rant senaryosunun bir parçasıdır. Komisyonun toplanma ve raporunu sunma süresinin bugüne kadar yapılan toplantılardan ve rapor sunma sürelerinden hiçbir farkı bulunmamaktadır.
Sayın Belediye Başkanının Pazartesi günü saat 12.00’de olağanüstü (acil) bir toplantı ile konuyu yeniden gündeme getirerek kendi isteği doğrultusunda karar çıkartmak için bu kadar acele etmesi ve zorlama yapması Karacabey adına son derece utanç verici ve üzücüdür. Buradaki amaç, yangından mal kaçırmaktır.
Kavurucu Ağustos ayının öğlen saatinde düşünülen toplantının baskın bir şekilde yapılmak istenmesinden kaynaklanmaktadır. Sözde katılımın fazla olmamasını sağlayarak kararın istenilen şekilde geçirilmesidir. Bu olağanüstü toplantı Karacabey için değil, birilerini zengin yapmak içindir.
Bizler görev yaptığımız süre içinde rant ve çıkar peşinde koşanlara karşı bugüne kadar nasıl tepki gösterdiysek, acele ve yanlış bir karar alınmasını da engellemek için elimizden gelen gayreti göstermeye devam edeceğiz” diye konuştu.
 Olağanüstü rant projesine halktan da büyük tepki gelmeye başladı.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.