Belediye Başkan Yardımcılarına usulsüz ödeme

CHP İlçe Başkanı, Sadi Kurtulan hakkında suç duyurusunda bulundu:
 
 
*CHP Mustafakemalpaşa İlçe Başkanı Gürkan Esen, 4 Belediye Başkan Yardımcısından 2’sine her ay usulsüz 500’er TL ödeme yapıldığını öne sürdü ve Sadi Kurtulan’ın saçı bitmedik yetimlerin hakkını sorumsuzca çarçur ettiğini söyledi.
 
Mustafakemalpaşa Belediyesi’nde görev yapan 4 Başkan Yardımcısından 2’sine her ay 500’er TL usulsüz ödeme yapıldığı açıklandı.
            Belediye Meclisinin geçtiğimiz Mart ayında bin 750 TL’den 2 bin TL’ye çıkardığı başkan yardımcılığı maaşlarını yeterli bulmayan Başkan Sadi Kurtulan’ın memurlar için toplu sözleşmeden doğan sendikal haklardan, seçilmişlere de ödeme yaptırdığı ortaya çıktı.
            Belediye’de 4 başkan yardımcısından 2’sine usulsüz ödeme yapıldığına dikkat çeken CHP Mustafakemalpaşa İlçe Başkanı Gürkan Esen, “Bu rezalet 7 aydır sürmektedir. Yalnızca memurlara ödenmesi gereken paradan “Sus payı” olarak seçilmişlere de bordro yapılıp aktarma yapılmış olması utanç vericidir. Belediyemizin nasıl ve hangi amaçla yönetildiği ortadadır. Buradan suç duyurusu yapıyorum. 2 Belediye Başkan Yardımcısına aylardır usulsüzce yapılan ödemeler yasal değildir. Saçı bitmedik yetim hakları “Sus payı” olarak dağıtılmaktadır. Siyaset kirletilmektedir. Ticaret amaçlı kullanılmaktadır. Mustafakemalpaşalılar bunu hak etmiyor. Belediye Meclis üyeleri bunu görmüyor mu?” dedi ve Sadi Kurtulan’ın derhal istifa etmesi gerektiğini belirtti.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.