BELEDİYE BAŞKAN ADAYLARIMIZA SORULAR 3

Ahmet Aygün ATA Köşe Yazısı

“Şeffaflık uzmanı” iktidar ve muhalefetin Adaylarına sorularımıza devam ediyoruz.

  • Akp anlayışı kadını sosyal yaşamın dışına atmak için “Esnek Çalışma ” adlı bir sözde iş sahası yarattı. Bunun için TYP adlı bir buluş icat etti. Seçildiğinde Sayın Ali Özkan, partisinin bu çağdışı uygulamasını uygulamaktan vazgeçecek mi? Diğer Adaylarımız bu çağdışı çalışma sistemini uygulamaktan çıkaracak mı?
  • Akp hükümeti İşçi Sağlığı ve İş Güvenliği ile ilgili uzman bulundurma yasasını kararname ile 1 Temmuz 2020’ye erteledi. Yalnızca Ocak ve Şubat aylarında 284 işçinin katledildiği bir ortam yaratılan bu kararnameye karşı ne yapacaklar? Çözüm ve önlemleri var mı?
  • Şirketlerden kiralanan işçilerin Toplu Sözleşme yapma ve Sendikalaşma Hakkı 696 sayılı kararname ile 2020 Haziranına ertelendi. Asgari ücrete ne kadar zam yapılırsa yapılsın şirket işçilerine yalnızca % 4 oranında zam yapılacak. Akp Adayı seçilirse şirketlere kişi ödenen yüzlerce lirayı işçilere vermeyi düşünüyor mu? Muhalefet Adaylarımız bu çağdışı, köle ticaretine çözüm üretebildiler mi?
  • Teknosab adlı sözde iş alanı yaratacak, gerçekte İstanbul ‘un çöpünü Karacabey ‘e yığacak, alt yapısı 150 bin kişinin göçünü karşılayacak yeterlilikte olmayan ilçemize ve İlçe Tarımına yapılan bu ihaneti Muhalefet Adaylarımız yeterli bilgi ve donanıma, cesarete sahip mi?
  • Karacabey sokakları son 5 yılda plansız ve rantçı anlayış ile işgal altında. Akp Adayı bir sürü vaadlerde bulunuyor. Önce soruyorum,peki bu duruma neden alet oldun? Bu durumdan yalnızca bilboardlara koyduğunuz “cağız”, “ceğiz”i yapabilecek kaynak var mı? Siz Muhalefet Adaylarımız bu işgalle ilgili planınız var mı?
  • Türkiye ‘nin en çok borcu olan (5 Milyar dolar) Bursa Büyükşehir Belediyesi Bursa’yı ipotek altına soktu. Plan ve programınız nedir?
    Değerli Adaylarımız; “şeffaf” olarak Halkçı, Kamucu, Milli yanıtlarınızı bekliyorum.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.