BELEDİYE BAŞKAN ADAYLARIMIZA SORULAR 2

AHMET AYGÜN ATA KÖŞE YAZISI

Karacabey’imizin Değerli Belediye Başkan Adaylarına sorularımıza devam ediyoruz. Dillerden düşmeyen “şeffaflık” içinde Milliyetçi, Halkçı, Kamucu yanıtlarını bekliyoruz.
1-)( İktidar olarak Akp’ye) din dışı ve bölücü cemaat-tarikat adlı oluşumlara ve gizlendikleri “sözde” yardım derneklerine ekonomik ve lojistik destek vermeye, korumaya ve kollamaya devam edecek misiniz? (Diğer Adaylarımıza ) Sizde Akp’nin yolundan mı yürüyeceksiniz? Yoksa kamudan bu din dışı ve bölücü oluşumları atacak mısınız?
2- Türkiyemiz 18 yıldan bu yana en büyük oranda İtalya ‘dan ve Hollanda ‘dan süs bitkileri alarak trilyonlarca lira harcadı. Mevsimlik hatta haftalık olan bu süs bitkilerinin en büyük ithalatçısı ülkemizi Milli kaynaklara mı yönlendireceksiniz? Çok yıllık süs bitkileriyle Belediyemizin kaynaklarını korumayı düşünüyor musunuz?
3- Türkiyemizin egemen dini İslam’da yeri hiç olmamış. Üstüne üstlük yapıldığı tarihle hiçbir bağlantısı olmayan Kutlu Doğum Haftası adlı “sözde” hayır anlamındaki etkinlikleri ortadan kaldırma gibi Kamucu bir anlayışınız var mı?
4- “Bir elin verdiğini diğer el bile görmemeli” gibi ulvi bir anlayıştaki İslam ‘a aykırı olarak Kamu Kaynaklarından yapılan yardımları yaparken (Akp olarak!) hala “dini kullanmaya” devam edecek misiniz? (Muhalefetten seçilecek Adaylarımız) dini siyasete alet etmeye devam edecek mi? Yanınızda fotoğrafçı taşıyıp “sözde” kendi cebinizden verir gibi poz verecek misiniz?
5- Süslü sözcüklerle bezediğiniz “dev proje” ,” mega proje” adları verdiğiniz projeler yerine Karacabeyimizin ihracat kanallarını açabilecek programınız var mı? Bu yetkinliğe sahip bilgi birikiminiz ve alt yapınızla hazırladığınız “Üretimci” bir çalışmanız var mı?
6- Karacabeyimizin üretimine balta vurabilecek hükümet kararlarına (iktidarda kim olursa olsun) direniş gösterebilecek cesaretiniz ve önderlik yapabilecek Halktan yana,Halkçı bir tavır koyma yeterliliğiniz olduğunu düşünüyor musunuz?
Değerli Adaylarımız; kahvaltı etkinlikleri, yemek etkinlikleri yerine görsel şovları bir yana bırakıp dilinizden düşürmediğiniz “şeffaflıkla” yanıtlarınızı bekliyorum.
İyi Çalışmalar…

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.