BEBKA’dan 50 milyon lira hibe desteği

Bursa Eskişehir Bilecik Kalkınma Ajansı (BEBKA), Karacabey Ticaret ve Sanayi Odası'nda bilgilendirme toplantısı gerçekleştirdi.

Kar amacı gütmeyen kurumlar ile kobilere 50 milyon lira hibe desteği sağlayacak olan BEBKA, 2014 yılı mali destek programlarından faydalanabilecek kurumlarla bir araya geldi.

Toplantıya Kaymakamı Ahmet Yurtseven, KTSO Başkanı Naci Güncü, yönetim kurulu üyeleri, sivil toplum kuruluşları ve Karacabeyli kobi yöneticileri katıldı.

Toplantıda, 2014 yılı mali destek programları BEBKA uzmanları tarafından sunum eşliğinde tanıtıldı. 

“Sosyal kalkınmaya yönelik küçük ölçekli altyapı”, “Kırsalda ekonomik gelişim”, “İşbirliği ve gelişim”, “Çevre küçük ölçekli altyapı” ve “Çevre dostu üretim (kobi)” mali destek programları tanıtımının ardından katılımcıların soruları cevaplandı.

Toplantının ardından konuşan Kaymakam Ahmet Yurtseven, “Kar amacı gütmeyen kuruluşların bu tür desteklerden faydalanması gerektiğini düşünüyorum. Yerel yönetimler de bu gibi programlardan yararlanmak için projeler geliştirmelidir. Toplantı bu anlamda faydalı oldu. Biz daha çok dezavantajlı gruplara yönelik projeler yapmayı düşünüyoruz” dedi.

KTSO Başkanı Naci Güncü ise, “BEBKA'nın mali destek programlarından hem kobilerimizi hem de odamızı faydalandırmak istiyoruz. Eğitimler çok verimli geçti. Projelerimizde kurum olarak destek almayı hedefliyoruz” şeklinde konuştu.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.