BDT’den “Puntila Ağa ve Uşağı Matti” oyunu sahnede!

Bursa Devlet Tiyatrosu, prömiyerini yapacağı ünlü Alman şair, oyun yazarı, yönetmen ve kuramcı Bertolt Brecht’in yazdığı “Puntila Ağa ve Uşağı Matti” oyunuyla sezona “merhaba” dedi.
Yönetmenliğini Ümit Aydoğdu’nun yaptığı oyun, Ahmet Vefik Paşa Sahnesi’nde 3 Ekim 2017 tarihinde prömiyer yaptı.
Işık tasarımını Yüksel Aymaz’ın, dekor tasarımını Seyhan Kırca’ın, kostüm tasarımını Funda Çebi’nin, dramaturgluğunu Canan Kırımsoy’un, müziklerini Oktay Köseoğlu’nun, yönetmen yardımcılığını Serap Uluyol Karanfilci’nin yaptığı oyunda; Halil Balkanlar, Ali Volkan Çetinkaya, Levent Uzunbilek, Hatice Sezer, Erem Nalcı, Cenk Turan, Emine Irmak Bavkır, Acan Ağır Aksoy, Diyar Gönülalçak, Ceren Kayış, Ali Bircan Teke, Didem Polat Ale, Sıdıka Derya Gümral, Salih Cem Şener, Cem Hamza Çanakoğlu Ayşe Dinç, Cansu Yılmaz, Nejat Orbay Sehlikoğlu, Öykü Esendemir, Gizem Çakmak, Nergiz Acar, Erdem Erdoğan, Çağla Genç rol alıyor.
23 kişinin rol aldığı oyunda, kapitalist düzende iyilik ve duygusallığın çoğu kez insanı yıkıma götürdüğü, kötülük ve acımasızlığın ayakta kalmayı sağlayan bir zorunluluk olduğu anlatılıyor. Oyunun kısa özetinin, “Yaşadığımız toplumsal ve ekonomik sistem içinde yaşadıkça benliği paramparça olan insan, kendince akılcı çözümler geliştirse de kötülükten uzak duramaz. Aslında insan iyi olmayı deneyebilse belki de bulduğu çözümlerle çok daha yaşanabilir bir dünya var edebilir. Ancak içinde yaşadığımız yapı bireye bu hakkı ancak sarhoşken veriyor. Ayıldığındaysa gerçekler bambaşka bir yaşamı dayatıveriyor. Puntila, işte tam da bu çıkmazda sıkışıp kalmış bir toprak ağasıdır” olduğu belirtildi.
“Puntila Ağa ve Uşağı Matti” adlı oyun Ahmet Vefik Paşa Sahnesi’nde 5 ve 6 Ekim’de saat 20.00’de, 7 Ekim Cumartesi günü de 15.00 ve 20.00 saatlerinde seyirciyle buluşacak. Oyunun tüm sezon boyunca izlenebileceği de belirtildi.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.