BDP’lilerin dokunulmazlıkları kalkmalı

Karacabey Büyük Birlik Partisi Başkan Yardımcısı Bülent Turan, mecliste haklarında fezleke bulunan BDP’li milletvekillerinin dokunulmazlıklarının kaldırılması gerektiğini söyledi.
    Turan, mecliste haklarında fezleke bulunan BDP’li milletvekillerinin dokunulmazlıklarının bir saniye tereddüt etmeden kaldırılmaması durumunda sıkıntının artacağını dile getirdi.
    İlçe Başkan Yardımcısı Turan, “BDP’lilerin dokunulmazlıklarının kaldırılmaması halinde bunlar iyice pervasızlaşacak. Bugün teröristlerle sarılmaları zorumuza giderken, yarın ellerine silah alıp nasıl polise tekme tokat giriyorlarsa terörist gibi Mehmetçiğimizi ve sivil vatandaşlarımızı da katledecekler” dedi.
    Eskiden sağ – sol çatışması olduğunu, bugün ise milletin Türk – Kürt çatışmasına doğru sürüklendiğini ifade eden Turan, Türkiye’de derin tezgahlar kurarak milleti birbirine düşürmeye çalışanların cezalandırılması gerektiğini savundu.
    30 yıldır devleti yönetenlerin terörle mücadelede büyük bir irade ortaya koyamadığını savunan Turan; “Bugün de bir tanesini yaşıyoruz. Devlete ve millete her türlü meydanı okuyorlar. Her türlü pervasızlığı yaparak tehdit savuruyorlar. Hatta fiili eylemde bulunuyorlar. Bunlar güya milletvekili, sözde milletvekili” diye konuştu.
    İsim vermeden BDP milletvekillerini eleştiren, Turan,  şunları ifade etti: “Bugüne kadar bize hukuku uygulatmadılar. Zaten var olan hukuk bizi tatmin etmiyor. Biz hukukun değiştirilmesini istiyoruz. Başta idam olmak üzere birtakım yaptırımların getirilmesini istiyoruz. Ama var olan hukukun da uygulanmaması bizim canımızı acıtıyor.
    Yani bunların yaptığının birini acaba sizler yapsanız başınıza ne gelirdi? Bunların dokunulmazlığı kalkarsa terör artarmış, barış ve demokrasi olmazmış gibi safsatalarla milleti oyalamaya çalışıyorlar. Zaten barış isteyen bir taraf mı var? Bu hareketler içinde bulunanlar barış mı istemiş oluyor? Dolayısıyla bir saniye tereddüt bile etmeden bunların dokunulmazlıklarının kaldırılması gerekiyor ve yargıya havale edilmeleri lazım. Meclis’teki milletvekillerine sesleniyorum, hangi hukuk devletinde bu tür pervasızlıklara fırsat verilir?”

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.