BBP’den sert tepki

BBP İlçe Başkanı İzzet Toprak, Öcalan ile gerçekleşen görüşmelere sert tepki göstererek şunları söyledi. “Türkiye'de gerçek anlamda terörle mücadele etmeyenler, bugün şu noktaya geldiler; 'Bu iş güvenlikle olmuyor, bu iş silahla olmuyor. Ee ne yapacağız; masaya oturmamız lazım. Kiminle oturacağız; Abdullah Öcalan ile masaya oturacağız.’ Yazıklar olsun. Bu millet bu kadar mı onursuz, bu millet bu kadar mı şerefsiz, bebek katiliyle masaya oturacak? Bu millet bu kadar mı ayaklar altına alındı?
    Üç kıtaya hakim olmuş, Allah'ın adını bütün dünyaya yaymış, yedi düvele karşı kahramanca mücadele etmiş, tarihi parlak zaferlerle dolu bu büyük Türk milleti, bebek katilini, üç beş çapulcu diye nitelendirdiğiniz üç beş bin soysuzla baş edemeyecek, onun ele başlarıyla pazarlığa oturacak. Yazıklar olsun, ben başka hiçbir şey söylemiyorum.’’
Dokunulmazlığın kaldırılması için Mehmetçiğe silah mı çekmesi lazım!
BDP'li milletvekillerinin dokunulmazlıklarının kaldırılması konusunu da değerlendiren Toprak, parti liderleri tarafından yapılan ‘Meclis açıldığında gereği yapılacak’ tarzındaki açıklamalara rağmen hiçbir şeyin yapılmadığına dikkat çekti.
    ‘Hem sayın başbakanın, hem Kılıçdaroğlu'nun hem de Bahçeli'nin açıklamalarını tekrar alıp okuyun. Milletimiz tekrar şöyle bir hafızalarını tekrarlasın’ diyen Başkan Toprak, ‘’Ne dediler; 'Meclis açılınca gereğini yapacağız' Meclis açıldı 3 ay geçti üzerinden üç buçuk aya gidiyoruz ve oyalamadan, kandırmadan başka bir şey yok’’ şeklinde konuştu.
    BBP olarak bu sözün sonuna kadar takipçisi olacaklarını ifade eden Toprak, ‘’Yani bundan daha büyük suç ne değerli arkadaşlar. Yani bir milletvekilinin dokunulmazlığını kaldırmak için illa teröristlerin safına geçip, silahı çekip Mehmetçiğe sıkması mı gerekiyor. Yani dokunulmazlığın kaldırılması için bunu mu yapması gerekiyor?’’ diye sordu.
    BBP İlçe Başkanı İzzet Toprak, İmralı ile gerçekleşen görüşmeleri tanımadıklarını, yapılan anlaşmaları tanımadıklarını söyleyerek, Başbakan Erdoğan'ın, genel af ve Öcalan'a ev hapsi olmadığına yönelik sözlerini değerlendirdi.
    Toprak, konuyla ilgili şunları söyledi; “Ben, sayın başbakan başta olmak üzere hükümet üyelerinin ne dediğine değil de, ne yaptığına bakıyorum. Bundan önce de biz hem sayın başbakanın ağzından hem de hükümet üyelerinin ağzından çok şeyler duyduk. Yani biraz önce de söylediğim bu şeylerden bir tanesi; 'Meclis açılınca gereğini yapacağız' sözü. Ama biz ne söylediklerine bakmıyoruz, biz ne yaptıklarına bakıyoruz. Yani açıklanan 8 maddelik bir yol haritası var, bir anlaşma var. Bu yalanlanmadı. Yani Abdullah Öcalan'la görüşen kişilerin açıkladığı bir 8 maddelik yol haritası var. Buna hükümetten bir yalanlama gelmedi.
    Öcalan'la ve BDP'lilerle görüşerek PKK bitmez. Çünkü bunların ipi dışarıda, çünkü bunlar taşeron örgüt. 30'dan fazla ülkenin bunlara destek verdiğini biliyoruz. Onun için bu çabalar boşunadır, beyhudedir. Bunlar Türkiye'ye kaybettiren, PKK'ya kazandıran süreçlerdir.’’
    Toprak ayrıca, yeni süreçte ikinci bir Habur vakası yaşanabileceğini ve PKK’nın, ilk fırsatı yakaladığında yine yumruğu çakacağını, AKP’nin de o zaman aklının başına geleceğini söyledi.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.