BBP: Trafik polislerine nakdi tazminat geliyor!

BBP: Trafik polislerine nakdi tazminat geliyor!
Karacabey Büyük Birlik Partisi İlçe Başkanı Cengiz EFE, Genel Başkan Muhsin Yazıcıoğlu’nun, görevleri başında hayatlarını kaybeden trafik polislerinin de şehit sayılmalarını istediği soru önergesine İçişleri Bakanı Beşir Atalay’dan gelen yanıt hakkında bilgiler verdi.
Efe açıklamasında, BBP Genel Başkanı Yazıcıoğlu önergesinde yer alan; “Görevi başında vefat eden trafik polis memurlarının şehit olarak addedilmeleri ile ilgili bir düzenleme yapmayı düşünüyor musunuz? Canı pahasına görev yapan polis memurları, uzun süredir maaş ve özlük haklarında bir iyileştirme beklentisi içerisindedirler. Polis memurlarımızla ilgili özlük haklarında iyileştirme ve maaşlarında artış düşünüyor musunuz?
Eğer özlük haklarında iyileştirme düşünüyorsanız ne tür bir iyileştirme yapacaksınız? Bu iyileştirmeyi ve maaşlarındaki artışı ne zaman yapmayı planlıyorsunuz?” şeklindeki sorularına yanıt olarak İçişleri Bakanı Beşir Atalay’dan aşağıdaki yanıtları aldığını bildirdi.
İçişleri Bakanı Beşir Atalay’ın soru önergesine verdiği yanıtta: “Trafik polisleri görevlerini yerine getirirken, yaralanmaları veya vefat etmeleri halinde 5510 sayılı Sosyal Sigortalar Ve Genel Sağlık Sigortası Kanunu’nun 47nci ve 5510 sayılı Kanun ile yürürlükten kaldırılan 5434 sayılı Kanun’un 45 inci maddesine göre vazife malulü sayılmaktadır. Maaş ve özlük hakları buna göre düzenlenmekte, aynı zamanda Emniyet Genel Müdürlüğünce görev şehidi addedilmektedir. Ancak; trafik ile ilgili görevlerin, 2330 sayılı Nakdi Tazminat ve Aylık Bağlanması Hakkında Kanun’da sayılmaması (yargı içtihatları da trafik görevinin bu Kanun kapsamında olmadığı yönündedir) nedeniyle anılan personelin görevini yerine getirirken yaralanması veya vefat etmesi durumunda nakdi tazminat ödenmemektedir. Milli Savunma Bakanlığı tarafından hazırlanan 2330 sayılı Nakdi Tazminat ve Aylık Bağlanması Hakkında Kanun’da Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Tasarısı’nda trafik polislerimizin de nakdi tazminattan faydalanabilmeleri amacıyla gerekli düzenlemenin yapılması için teklifte bulunulmuştur.
Ayrıca, 5793 sayılı Kanuna istinaden 375 sayılı Kanun Hükmünde Kararname’nin ek üçüncü maddesi uyarınca yapılacak ek ödemenin tutarı ile usul ve esaslarını düzenlemek amacıyla hazırlanan 2008/14012 sayılı Bakanlar Kurulu Kararı, 16 Ağustos 2008 tarihli Resmi Gazetede yayımlanarak yürürlüğe girmiş olup, söz konusu karara istinaden polis memuru maaşına da iyileştirme yapılmıştır.”

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.