BBP: Kadınlarımız baş tacımız!

BBP: Kadınlarımız baş tacımız!
Karacabey Büyük Birlik Partisi Yönetim Kurulu Üyesi Kemalettin Gider, “5 Aralık Türk Kadınına Seçme Ve Seçilme Hakkı” verilmesinin 74. yıl dönümü kutladı.
Bu anlamlı günün Türkiye Cumhuriyeti ve demokrasisi adına önemli olduğunu belirten Gider, “Ülke nüfusunun sadece yarısının seçtiği ve seçildiği bir rejim, elbette ki, demokrasi olamazdı. Nüfusun yarısının sistem dışı bırakılması, insan haklarının tam anlamıyla ihlali olmakta ve uygarlıkta çağdaş değerlere bağdaşmayan bir durumdur. 5.Türkiye Büyük Millet Meclisinde millî irade temsilcilerinin üstün gayretleriyle, Büyük Atatürk’ün işaret ettiği istikamette, 5 Aralık 1934 tarihinde kabul edilen İstiklal Savaşı kahramanı Türk anasına, Türk kadınına seçme ve seçilme hakkı tanınması, Türkiye’nin kaderini değiştirmiştir.
Üstelik hiçbir Avrupa ülkesinin dayatması olmadan, muasır medeniyete Türk toplumunu yönlendiren cumhuriyetimizin hamisi eşsiz Atatürk’ün direktifleriyle, 1924 Anayasasının iki maddesi değiştirilerek, Türkiye’de demokrasinin temeli atılmıştır. Bu vesileyle, modern Türkiye’nin simgesi ve demokratik cumhuriyetin teminatı olan mümtaz Türk kadınlarına her alanda başarılar diler, saygılarımı sunarım” dedi.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.