BBP: “Toplumun uygarlık düzeyi, öğretmene verdiği değerle ölçülür&#8221

BBP: “Toplumun uygarlık düzeyi, öğretmene verdiği değerle ölçülür”
Büyük Birlik Partisi Karacabey İlçe Başkanı Cengiz Efe, 24 Kasım Öğretmenler Günü nedeni ile bir mesaj yayımladı.
Toplumun sevgi ve saygıyla yaklaştığı öğretmenlerin her şeyin en iyisini hak ettiğine inandığını belirten Efe, “Öğretmenlerimiz, toplumu iyiye, güzele ve doğruya götürecek olan aydın gençleri yetiştiren, gençlere sadece bilgi aktarmayı değil öğrenmeyi öğreten, çağdaş eğitim teknolojilerini kullanabilen, tarih ve kültür bilincine sahip idealist insanlar olarak yetiştirmeyi ilke edinmişlerdir.
Cumhuriyetin kuruluşundan bugüne, toplumun gelişmiş dünyanın standartlarıyla ve uygarlık değerleriyle buluşmasında muasır medeniyet davasının taşıyıcıları olan öğretmenler ağır sorumluluklar yüklendi. Ulu Önder Atatürk, ‘Öğretmenler, cumhuriyet sizden fikri hür, vicdanı hür, irfanı hür nesiller ister’ cümlesiyle sadece öğretmenlerin değil eğitim sisteminin de görevini son derece yalın ve çarpıcı bir biçimde tanımlamaktadır. Yarınlarımızın güvencesi çocuklarımızı ve gençlerimizi emanet ettiğimiz öğretmenlerimiz, aydınlanma çabalarının itici gücü ve Türkiye Cumhuriyeti’nin hedeflerine ulaşmasının en büyük güvencesidir.
Öğretmenlerimizin, Başöğretmen Atatürk’ten devraldıkları meşaleyi eksiksiz olarak bugünlere taşımış olmaları milletimiz için çok büyük bir kazanç olmuştur.
Geleceğimizin güvencesi olan sevgili yavrularımızın başarı ve ilgi alanlarını ortaya çıkartacak bir eğitim sistemi daima izlenecek yolumuz olmalıdır. Burada da en büyük görev yine öğretmenlerimize düşmektedir. Milletimizin aydınlık geleceği bakımından bu denli önemli görevler üstlenen öğretmenlerimiz hepimizin baş tacıdır. Bu duygu ve düşüncelerle, 24 Kasım Öğretmenler Günü’nü en iyi dileklerimle kutluyor, saygıdeğer öğretmenlerimize içten selam ve sevgilerimi iletiyorum” dedi.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.