BBP: Karacabey’e sahip çıkalım!

BBP: Karacabey’e sahip çıkalım!
Karacabey Büyük Birlik Partisi Yönetim Kurulu Üyesi Kemalettin Gider, “Dünya Şehircilik Günü” nedeniyle bir açıklama yaptı.
Türkiye’nin çağdaş uygarlık seviyesine ulaşmak için Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliğinde başlattığı kalkınma çabalarını başarı ile yürüttüğünü ve bugün dünyanın önde gelen ülkelerinden biri olduğunu belirten Gider, mesajında şunları kaydetti:
“Türkiye sanayileşmesine paralel olarak büyük bir şehirleşme olgusuyla karşı karşıya kalmış, bu süreçte alınan bütün önlemlere rağmen çarpık yapılaşmanın önüne geçememiştir. Vatandaşlarımızın çağdaş koşullarda yaşaması, şehirlerimizin çevreleriyle birlikte birer eğitim, kültür ve insanca yaşam merkezleri haline gelmesi çok önemlidir. Bu nedenle insanların sosyal gelişim süreçlerini olumsuz etkileyen çarpık şehirleşmenin önüne geçmek,
Şehirleşme ve yerleşim konusunda yaşadığımız sorunları acilen çözmek gerekmektedir. Sorunların çözümü için alınacak karar ve tedbirlerin yanı sıra vatandaşlarımızın da yaşadıkları şehirlere sahip çıkmaları çok önemlidir”
Büyük Birlik Partisi’nin şehirleşme ile ilgili projelerine değinen Gider, sözlerini şöyle sürdürdü; “Orta ölçekli kentler geliştirilerek, bazı tedbirler alınacaktır. Bu sayede bir yandan büyük kentlerdeki konut açığı kapanacak, büyük şehirlerin gecekondulaşmayla birlikte ağırlaşan problemleri de çözülecektir. Konut politikaları yeniden gözden geçirilerek, başta kırsal alan konutlarının ve gecekonduların iyileşmesini sağlayacak tedbirler alınacak, konut açığının önlenmesi için sosyal mesken uygulamasına hız verilecektir. Mesken bir barınak olarak düşünülüp, insan ruhuna uygun hale gelecek biçimde iyileştirilecektir. Kentlerdeki, yeşil alan ihtiyacını karşılayacak alanlarla birlikte, sosyal güvenlik ve sosyal hizmet kurumları oluşturulacaktır. Trafikten, hava kirliliğine, kültür merkezlerinden, kentlere kimlik vermeye kadar bir dizi gayretle, kentlerin yaşanabilir alanlar haline getirilmesi acilen ele alınacaktır. Sonuç olarak; kıyı yağmacılığı, verimli tarım alanlarında betonlaşma ve haksız kullanıma son vermek için, kentleşme mesken planları uygulamaya konulacaktır. Tüm şehirlerimizin sorunlarının çözülmesi, herkesin çağdaş konut ve düzenli bir ortamda yaşaması dileğiyle Dünya Şehircilik Günü’nü kutluyorum.”

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.