Bayramdan notlar!

Karacabey'de, Cumhuriyet Bayramı kutlamaları dün yapıldı. Yapıldı densin diye yapılan kutlamalarda isteksizlik göze çarptı.

Sorumluların sorumsuzluğu öne çıkarken, tatsız, tuzsuz bir bayram izledik. Heyecan olmayınca elbette ki organizasyondaki aksamalar dikkat çekici boyutlara ulaştı.

Kimin ne yaptığı belli değildi.

Ses düzeni evlere şenlik.

Kaymakam Ahmet Yurtseven, sanki kendine konuştu. Çocukların şiirleri güme gitti. Mikrofondan ne söylendiği pek duyulmadığı için az sayıdaki izleyicilerin keyfi kaçtı.

Trafik rezaleti her nedense önlenemedi.

Ciddiyetsizliğin egemen olduğu kutlamaların sonunda ise bir ilk yaşandı.

Bayrama katılan Kaymakam Ahmet Yurtseven, Garnizon Komutanı Üsteğmen Hayati Sarı, Belediye Başkanı Ergün Koç, Cumhuriyet Başsavcısı Oğuzhan Dönmez ve diğer protokol üyeleri geçit törenini sonuna değin ayakta izledi.

Jandarma Bölük Komutanı Üsteğmen Kerem Salkal, Emniyet Müdürü Bülent Kaplan ve Meslek Yüksek Okulu Müdür Yardımcısı Tezcan Aydın, bayrak ve flamalardan sonra oturmayı yeğledi.

Israrla oturmak isteyen Kerem Salkal'ın yanındaki Tezcan Aydın'ın ceketinden çekerek koltuğa yapıştırması hiç de hoş karşılanmadı.

Yorumu okuyuculara bırakalım da, halkın homurdanmalarından birkaç satır aktaralım:

“Yönetmelik gereği yalnızca Bayrak geçişi sırasında ayağa kalkma zorunluluğu olsa da yapılanlar öğrencilere ve halka saygısızlıktır.

Jandarma Komutanı ile Emniyet Müdürü'ne bu hiç yakışmadı. Geçit töreni bitene kadar ayakta selamlama yapılsaydı kıyamet mi kopardı?

Jandarma Komutanı'nın kendi yaptığı yetmiyormuş gibi,  Meslek Yüksek Okulu Müdür Yardımcısı Tezcan Aydın'ı da ceketinden çekerek oturtması neyin nesi? Geçit töreni sona ermeden oturan protokol üyelerini kınıyoruz.” 

Bir çuval incir berbat olmadı mı?

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.