Bayramda 16 kişiye ceza yağdı!

Karacabey genelinde geçtiğimiz Ramazan Bayramı ile birlikte getirilen 4 günlük sokağa çıkma kısıtlamasına uymayan 16  kişiye idari para cezası işlemi yapıldığı öğrenildi. İçişleri Bakanlığı tarafından koronavirüsle mücadele kapsamında 22 Mayıs Cuma gece saat 24.00 itibariyle uygulamaya konulan ve 26 Mayıs Salı gecesi saat 24.00’te sona eren 4 günlük sokağa çıkma kısıtlaması ve yasağına genel olarak Karacabey halkının uyduğu gözlendi.

Bayram boyunca İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri çalışmalarını sürdürürken, sokağa çıkma yasağı başladığı andan itibaren kuralı ihlal eden 16 kişiye de toplamda 50 bin 400 lira idari para cezası kesildiği belirtildi.

Karacabey’de yaşayan vatandaşların neredeyse tamamının sokağa çıkma yasağına uyduğu görülürken, bu yasağa çeşitli sebeplerle uymayanlar için ise, Umumi Hıfzıssıhha ve TCK’nın ilgili kanun maddeleri kapsamında adli ve idari işlem uygulandı. Edinilen bilgilere göre, 4 günlük yasağa uymayan 16 kişiye 3 bin 150 liradan toplamda 50 bin 400 lira idari para cezası verildiği öğrenildi.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.