Bayram sonrası trafiğe dikkat!

 
Karacabey Şoförler Odası Başkanı Ramazan Bay, Ramazan Bayramı tatili dönüş yolunda güvenli bir şekilde yolculuk için sürücüleri uyardı.
Dönüşlerde Türkiye genelinde trafik yoğunluğu beklendiğini dile getiren Bay, trafiğe çıkacaklara yönelik şu önerilerde bulundu; “Gideceğimiz yerin hava durumunu ve varsa yol çalışmalarının türünü öğrenerek önlemlerinizi alın. Yola sabah erken saatlerde çıkmayı tercih edin. Yola çıkmadan bir gün önce dahi alkol tüketilmemeli, erken uyunmalıdır. Yolculuk sırasında uyku getirebilecek ilaçlardan da uzak durulmalıdır.
Mola yerlerini yola çıkmadan belirlemeli, 150 kilometre mesafede ya da 2 saatte bir 15 dakika mola vermelisiniz. Ağır, yağlı yiyeceklerden uzak durun. Çünkü bu tür yiyecekler uykunuzun gelmesine neden olabilir. Kalın ve fazla giysilerin yerine hafif ve rahat kıyafetleri tercih edin. Pedalları rahatça hissedebileceğiniz, hassasiyeti yüksek ince tabanlı ayakkabıları tercih edin.
Sürekli klima açık şekilde gitmeyin. Sık sık camı açarak araç içini havalandırmayı ihmal etmeyin. Yol boyunca farlarınızı açık tutun. TIR, kamyon gibi ağır tonajlı araçların sık kullandığı yollarda lastiklerin yol açtığı izlere dikkat edin. Bu tür yollarda ağır yükün asfaltı ezmesiyle oluşan iz görünümündeki çukurlar, direksiyon hakimiyetinin kaybolmasına neden olabilir.
Yağmurlu bölgelerde suda kızaklama ihtimalini göz önüne alarak, hızınızı düşürerek ve takip mesafesini artırarak önlemlerinizi alınız. Her yıl yüzlerce kazanın gerçekleştiği Bolu Dağı kesimi gibi yoğun sis alan bölgelerde, hızınızı azaltın, yol kenarlarındaki parlayan tabelaları takip ederek yolu okumaya özen gösterin. Fakat kesinlikle yoğun siste öndeki aracı takip etmeyin.
Bu tür durumlarda öndeki aracın yaptığı hatanın bedelini birlikte ödersiniz. Aracınızın klasik bakımlarının yapılmış olmasına özen gösterin. Lastiklerinizin hava basınçlarının ayarlı, diş derinliklerinin yeterli olduğundan emin olun.”

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.