“Bayram şekeri” operasyonunda 41 gözaltı

Bursa İl Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şube ve Özel Harekat ekipleri, yaklaşık bin kişiyle uyuşturucu satıcılarına yönelik dün sabah “Bayram Şekeri” isimli şafak operasyonu gerçekleştirdi. Koç başlarıyla evlere giren ekipler, çok sayıda gözaltı gerçekleştirdi.
Bursa Narkotik Suçlarla Mücadele Şube, Özel Hareket, Çevik Kuvvet, Asayiş Şube ve Narkotik köpeği dahil olmak üzere bin kişilik polis ekibi başta Bursa merkezli olmak üzere Karacabey ve Mustafakemalpaşa’da izini sürdükleri ve daha önceden belirledikleri çok sayıda ikamet ve şahıslara yönelik şafak operasyonu gerçekleştirdi. Operasyon süresince Özel Harekat ekipleri koç başlarıyla kapıları kırıp girerken, çevik kuvvet ekipleri geniş çaplı güvenlik önlemi aldı.
Özel Harekat ve Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğü ekipleri zırhlı araçlarla operasyon yapılacak ikametlerin yakınlarında konuşlanarak beklemeye başladı. Eş zamanlı olarak 50’ye yakın ikamete baskın yapan ekipler, kapıları koç başı ile kırarak girdi. İkametlerde aranan şüphelileri gözaltına ekipler narkotik ekiplerine dedektör köpeği Rona da destek verdi. Operasyon sonucunda çok sayıda kişi gözaltına alınırken, yüklü miktarda uyuşturucu madde ele geçirildi. O anlar ise drone ile havadan an be an kaydedildi.
Şehrin giriş ve çıkışları trafik ve asayiş ekipleri tarafından tutularak çok sayıda araç ve vatandaşın kimlik sorgulaması yapıldı. “Bayram Şekeri” isimli narkotik operasyonunda 41 kişi gözaltına alındı.
Baskın sırasında şüphelilerden bazılarının camlardan atlayıp kaçmaya çalıştıkları belirtildi. Dronelerin gökyüzünden takip ettiği operasyonda narkotik köpekleri ile evlerde yapılan aramalarda, 550 gram sentetik kannabinoid, 100 gram metamfetamin, 35 gram esrar, 49 adet ectasy tablet, 70 adet sentetik ecza tablet, 1 adet hassas terazi ve 1 adet ruhsatsız tabanca ele geçirildi. Operasyon süresince Özel Harekat ekipleri, çevik kuvvet ekipleri geniş çaplı güvenlik önlemi aldı. Şehrin giriş ve çıkışları trafik ve asayiş ekipleri tarafından tutularak çok sayıda araç ve vatandaşın kimlik sorgulaması yapıldı. Büyük bir çoğunluğu uykuda hazırlıksız yakalanan 41 şüphelinin emniyetteki işlemlerinin tamamlanmasının ardından “Uyuşturucu ve uyarıcı madde ticareti yapmak” suçundan adliyeye sevk edilecekleri öğrenildi. Olayla ilgili tahkikat sürüyor.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.