Bayram ikramlarına dikkat

 
 
Bursa İl Sağlık Müdürü Dr. Özcan Akan, “Ramazan Bayramı”nda şekerli gıdalardan uzak durulması önerisinde bulundu. Akan, “Protein içeriği yüksek olan yoğurt ve peynir gibi besinleri tercih edin” dedi.
Özcan Akan, uzun süren açlık sonrası kalorisi yüksek besinlerin tüketilmesinin kilo alımına yol açacağını ifade etti. Akan, bayram ziyaretlerinde ikram edilen gıdalar konusunda dikkatli olunması gerektiğini söyledi.
Bayram sabahı güne hafif bir kahvaltı ile başlanmasını, az ve sık beslenilmesi önerilerinde bulunan İl Sağlık Müdürü Akan, “Öğün atlamayın. Bayram ziyaretlerinde sunulan ikramların tüketiminde aşırıya kaçmayın. Özellikle aşırı şeker ve çikolata tüketiminden kaçının. Şerbetli tatlılar, kan şekerinin hızlı yükselmesine sebep olur. Bunu önlemek için şerbetli tatlıların yanında protein içeriği yüksek olan yoğurt ve peynir gibi besinleri tercih edin. Ayrıca gün içerisinde tüketeceğiniz tarçın çayı da kan şekerinin dengelenmesine yardımcı olacak” diye konuştu.
Bol bol yürüyüş yapılması gerektiğine dikkat çeken Akan, “Aşırı şekerli, şerbetli tatlılar yerine sütlü tatlılar yapın. Çikolatanın yanına fındık, ceviz, kuru kayısı ve kuru incir ilave edin. Çocuklara şeker yerine süt verin. Günde 10-12 bardak su tüketmeye özen gösterin. Aşırı çay ve kahve tüketiminden kaçının” şeklinde sözlerini noktaladı.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.