Bayraktar aranılacaktır!

Şaban Bayraktar’ı tanımayanımız yok gibidir. Beş parmağında beş marifet derler ya, sanki onun için söylenmiş.
Üretken, çalışkan, girişimci, uygulamacı, istikrarlı, paylaşımcı, dürüst, en önemlisi de herkesi kucaklayan güler yüzlü bir özellik taşıması.
Doğduğu mahallesindeki Akınspor’da başlayan futbol yaşamını, Gençlikspor’un Bursa’ya kök söktürdüğü yıllarda, sarı-lacivertli forma altında başarıyla sürdürdü.
Bir taraftan Arifiye Öğretmen Okulu’nda eğitimini tamamlamaya çalışırken, diğer taraftan da uzun yıllar Gençlikspor’un vazgeçilmez futbolcusu olarak ter döktü.
O’nun maçlarında tribünlere koşan özel taraftarları vardı.
Centilmen mi, centilmen. Mütevazi mi mütevazi. Örnek bir sporcu.
Gel gör ki, Bayraktar, eğitimciliği seçti. Arifiye’den sonra gittiği İstanbul Atatürk Eğitim Enstitüsü Beden Eğitimi Bölümü’nü bitirdi. Eğitimciliğe Ordu’da adım attı. Savaştepe’de, Muş’ta görev yaptı. Çalıştığı yerlerde O’nun adı hep zirvede yer aldı.
Karacabey’den 14 yıl ayrı kalırken, eğitimciliğinin yanı sıra Türk sporuna futbol hakemi olarak hizmet verdi. Klasman hakemi olarak profesyonel liglerde 12 yıl boyunca başarıyla görev yaptı. Hakemlik alanında aranılan isim oldu.
1994 yılında Karacabey Anadolu Lisesi’ne geldi. Anadolu Lisesi’ni sportif yarışmalarda rakipsiz kıldı. Basketbol Takımı’nı Bursa şampiyonu yaparken unutulmaz bir coşku yaşattı ve Karacabey’i gururlandırdı.
O hep ilklere imza attı.
Atatürkçü Düşünce Derneği’nin Türkiye’ye örnek gösterilen “Minikler, Yıldızlar ve Olgunlar Futbol Turnuvaları”nda 9, “Sokak Basketbolu”nda 6 yıl buyunca hakemlik ve organizatörlük yaptı.
Bu arada Karacabeyspor’da iki yıl boyunca başarıyla antrenörlük yaparken takımını Süper Lige çıkardı.
Milli Eğitim Müdürlüğü Lig Heyeti Sekreterliği’nde Formatör-Koordinatör Eğitimci olarak 3 yıl boyunca sporun her alanında varlığını dolu dolu hissettirdi.
O, 2008-2012 yılları arasında komşu ilçeleri kıskandıracak nitelikte Gençlik ve Spor Müdürlüğü yaptı.
Karacabey’de küllenmeye yüz tutmuş durumdaki sportif etkinlikleri, 14 yıl aradan sonra O’nunla yeniden şaha kalktı. Futbol kazandı. Özellikle salon sporlarına ilgi çok arttı.
Kısaca, Şaban Öğretmen Karacabey’de tarih yazdı. Yaptıklarıyla yetinmeyen yapısıyla bu kez, “2009 Kaymakamlık Kupası Süt Birliği Köyler Ligi Futbol Turnuvası”yla çıktı karşımıza. Karacabey’de bir ilki daha gerçekleştirdi. Bayraktar, “Köyler Ligi”yle istenildiğinde nelerin yapılabileceğinin fotoğrafını koydu ortaya. Kahve köşelerinde, bira masalarında boşa zaman öldüren gençleri spor alanına çekti. Binlerce izleyiciyi de beraberinde getirdi.
Yeşil sahalarda yıllardır konuşmayan dargınları barıştırdı. Bir çok gencimize sigarayı, içkiyi bıraktırdı.
Görülüyor ki, O’nun olduğu yerde üretim ve başarı çıkıyor ortaya.
6 yıldır futbol gözlemciliği yapmakta olan Bayraktar, 2015-2016 eğitim-öğretim döneminde sahne almadı. Sessizce emekliye ayrıldığını duyuran Şaban Bayraktar öğrencilerine ve çalışma arkadaşlarına veda ederken, “Dolu, dolu bir 35 yılı geride bıraktım. Mustafa Kemal Atatürk rehberim, çağdaş bilim hedefim oldu. Görev yaptığım süre içinde sorumluluklarımın bilincinde olmanın mutluluğunu yaşadım. Severek sürdürdüğüm eğitimcilik görevimi kolaylaştıran çalışma arkadaşlarımı ve öğrencilerimi hiç bir zaman unutmayacağım” dedi.
Karacabey’deki 21 yıldır başarılarla dolu eğitimcilik görevini Pazartesi günü noktalayan Şaban Bayraktar, bundan sonraki yaşamını, eşiyle birlikte çalıştırdıkları, Öktemler İşhanı’ndaki “Hey İsmail Teras Cafe”de sürdüreceklerini söyledi.
Sevgili Öğretmenim, bilesiniz ki, eğitim ve spor camiası sizi hep arayacaktır.
Bayraktar Ailesine sağlıklı bir yaşamla birlikte bitimsiz başarı diliyorum.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.