“Başkanımla Okuyorum” yeni yılda da ses getirecek!

*Karacabey Belediye Başkan’ı Ali Özkan’ın, 3 yıldır sürdürmekte olduğu “Başkanımla Okuyorum” projesi, eğitim camiasından da büyük takdir topluyor. Önceki gün Özkan’a ziyarete gelen Tan Okulu Lise Müdürü Ebru Tekin ve öğrenciler projeden övgü ile bahsederek, duyarlılığından ötürü Başkan Özkan’a teşekkürlerini ilettiler.

Karacabey Belediye Başkanı Ali Özkan’ın 3 yıl önce başlattığı “Başkanımla Okuyorum” projesi, ilçede adeta kar topu gibi büyüyor.
Başkan Özkan’ın hayata geçirdiği “Başkanımla Okuyorum” etkinlikleri kapsamında, ilk 2 yıl ilçedeki tüm ilk ve orta okullar dolaşılırken, 2. yılın sonunda da ise ilçe stadyumunda 10 bin kişinin katılımıyla düzenlenen kitap okuma etkinliğiyle proje, Türkiye çapında geniş yankı bulmuştu.
Büyük ilgi gören “Başkanımla Okuyorum” projesi, bu yıl liselere taşındı. İlçedeki tüm liselerde etkinliği gerçekleştirmeyi planlayan Özkan, proje için gittiği okullarda önce öğrencilerle söyleşi gerçekleştiriyor, ardından da belediye tarafından hediye edilen kitapları öğrencilerle birlikte aynı anda okuyor.
Kitap okuma alışkanlığı sevgiyle kazandırılabilir
Tan Okulları’ndan yönetici ve öğrencileri ağırlayan Başkan Ali Özkan konuyla ilgili yaptığı açıklamada, “Kitap okuma alışkanlığını zorlayarak değil, sevdirerek kazandırabileceğimizi düşünüyoruz. Ve bunu projemizde de destekliyoruz. Çocuklarla bir araya geldiğimizde, hemen kitap okuma yapmıyoruz. Önce onlarla sohbet ediyoruz. İlginç, eğlenceli ve çocukça gelen sorulara aynı şekilde cevaplar verince, samimi ve doğal bir ortam oluşuyor. Eminim ki öğrencilerimiz, bizlere verdikleri sözleri tutup o dağıttığımız kitapları okuyorlar ve sonrasında birbirleri ile kitapları değiştiriyorlar. Projemizde hız kesmiyoruz ve her gün yeni kişilere ulaşmak için çabalıyoruz” dedi.
Öte yandan Tan Okulları Fen ve Anadolu Lisesi Müdürü Ebru Tekin, Halkla İlişkiler Müdürü Yasemin Ungan ve öğrenciler, ziyaret kapsamında Başkan Özkan’a farkındalık çalışmasından ötürü teşekkür ederek, çalışmalarında başarılar diledi.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.