Başkan, seçim atmosferinden kurtulamadı!

Mustafakemalpaşa Belediye Başkanı Sadi Kurtulan, 29 Mart yerel seçim atmosferinden kurtulamadığı izlenimini verdi. Başkan Kurtulan “Mevcut gün ve mekanda halkla bayramlaşıp, 6 aylık icraatlarımızdan bahsettiğimiz doğrudur.
Ancak basında yer alan Milletvekilimiz Ali Koyuncu, ya da İl Genel Meclis Üyelerimizden herhangi birine karşı çıkan haberler gerçeği yansıtmamaktadır. Mevzu olan baskı, hizmet yarışından öte bir konumda değildir. Yönetime geldiğimiz günden itibaren halkımıza ve Mustafakemalpaşa’ya vaat ettiğimiz hizmetlerimizin gerçekleştirilmesi hususundaki “baskı dışında” hiçbir kişisel çıkar ya da kavga içerisinde bulunmamaktayız” dedi.
            Başkan Kurtulan’un açıklamaları, 29 Mart yerel seçim atmosferinden kurtulamadığını kanıtlar nitelikte olması dikkat çekiciydi.
            Seçim öncesi verilen vaatleri 6 ay sonra yinelemesi şaşkınlık yarattı. Kurtulan’ın, yaptığı yazılı açıklamayı imzasız olarak basına dağıtması da bazı basın mensuplarınca, ‘Başkan makamını unuttu. Belediye Başkanı imzasız basın açıklaması mı dağıtırmış?’ dendi.
            “Marzinc firması arkasında Başbakan mı var?” sorusuna da Kurtulan; “Bu sorulan soruyu söylenti diye sordunuz. Emin olun ki bu doğru değildir. Bilim yalan söylemez. Zararlı olan her türlü fabrikaya karşıyız” dedi.
            Aynı soruya AKP İlçe Başkanı Şaban Korkmaz ise; “Marzinc konusunda partimizin düşüncesi nettir. Kurulmak istenen bu fabrikaya, daha önce de karşı olduğumuzu söylemiştik. Şimdi bunu yeniden söylüyorum. Bu fabrikaya sonuna kadar karşıyız. Başbakanımızı da konuyla ilgili bilgilendirdik. Her şey Mustafakemalpaşa halkının istediği gibi olacaktır” dedi. Mustafakemalpaşa Belediye Başkanı Sadi Kurtulan, kahvehanelerde söyle-diklerinin basına yanlış aksettirildiğini iddia ederken, açıklamasında seçim döneminde söylediği sözlerin aynılarını yineledi. Başkan açıklamasında; “Hizmetlerimizin gerçekleştirilmesi hususundaki “baskı” dışında hiçbir kişisel çıkar ya da kavga içerisinde bulunmamaktayız” derken bile baskı yapıldığı konusunu ima ederek baskının olmadığını yalanlayamadı.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.