Başkan Özkan’dan çat kapı iftar!

Karacabey Belediye Başkanı Ali Özkan’ın, ‘Mobil Başkan’ sloganıyla göreve geldiği günden bu yana halkla olan iletişimini sahada bizzat sağladığı belirtilirken, Ramazan ayı itibariyle hayata geçirdiği ‘Çat Kapı İftar’ programlarını da birbirinden güzel manzaralar eşliğinde sürdürdüğü vurgulandı.
İstişare kültürü ve diyaloğa önem veren Özkan; köy köy, mahalle mahalle ziyaretlerde bulunarak halkla bir araya gelirken, kurduğu ‘Halil İbrahim Sofraları’ ile de sabah namazları sonrası, özellikle kırsal mahallelerde meclis üyeleri ile birlikte halkın şikâyet, yorum ve çözüm önerilerini dinliyor.
Başkan Ali Özkan, Ramazan başladığından bu yana eşi ve kızları ile birlikte her akşam şehit aileleri, engelli aileler ve kimsesizleri ziyaret ediyor. İftar sonrası ise bulunduğu mahalle camiinde teravih namazı kılarak, sonrasında cemaatle bir araya geliyor.
Her Akşam Bir Eve Konuk Oluyor
Başkan Ali Özkan, Ramazan ayı itibariyle başlattığı çalışma kapsamında, her akşam bir eve kendi ailesiyle birlikte ‘çat kapı’ misafir oluyor.
Gerçekleşen ziyaretlerde ise önceliği şehit aileleri alırken, Başkan Özkan gazi aileleri, engelli aileler ve kimsesi olmayan yaşlıları da ziyaret ediyor.
Çat Kapı iftar buluşmalarında ilk gün, doğuda gerçekleşen çatışmada şehit olan Uzman Jandarma Cemil Turan’ın baba ocağında başlayan iftarlar, her akşam başka bir aile ile devam etti.
Başkan Özkan son olarak, doğuştan görme engelli olan Zeynep Karakuş’un evini, kendi ailesiyle birlikte ziyaret ederken, Başkan Özkan’ı karşısında gören Karakuş ailesi ise mutluluk ve heyecanı aynı anda yaşadı.
Karakuş: Başkanımızla Çok Sıkı Dost Olduk
Ziyaretten duyduğu memnuniyet yüzünden okunan Zeynep Karakuş yaptığı açıklamada, ”Başkanımızla çok sıkı bir dost olduk. Kendisini canım ne zaman isterse makamında ziyaret edebiliyorum. Bu çok güzel bir şey… Sorunum olduğunda beni bizzat dinliyor. Ramazanda hiç beklemiyorduk, tam sofraya geçeceğimiz vakit kapıda başkan ve ailesini görünce hepimiz çok mutlu olduk. İyi ki geldi. Allah ondan razı olsun” dedi.
İftarın Bereketine Muhabbetle Buluşmayı Amaçlıyoruz
Başkan Özkan ise konuyla ilgili yaptığı açıklamada, “Amacımız hiç beklemedikleri bir anda halkımızla bir arada olmak, iftarın bereketinde muhabbetle buluşmak. Gittiğimiz evlerde hep birlikte aynı sofraya oturuyoruz. Kalkarken eş dost ve bazen konu komşu da bizlere dâhil oluyor. Çok samimi bir ortamda buluşuyoruz. Önceliğimiz her zaman olduğu gibi şehit yakınlarımız, gazilerimiz, engelli vatandaşlarımızın evleri ve yaşlılarımız oluyor” dedi.
Vatandaşlar Uygulamadan Memnun
Öte yandan Başkan Özkan, her akşam gittiği ziyaret sonrasında Teravih namazını da farklı camilerde kılarak, o mahalle sakinleriyle teravih sonrasında buluşurken, bir geceye iki ayrı buluşma gerçekleştirmiş oluyor. İlçe sakinleri, Başkan Özkan’ın bu uygulamasından son derece memnun…

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.