Başkan Özkan, yapılan ve yapılacak projelerini anlattı!

Karacabey Belediye Başkanı Ali Özkan, Radyo Yörem’de yayınlanan ve Gazeteci H. İbrahim Tunalı’nın sunduğu Seçim Özel programına konuk olarak, Karacabey Belediyesi’nin yapmış olduğu ve yapacağı projeler hakkında bilgiler verdi.
İbrahim Tunalı’nın, önceki dönemde belediye olarak yapılan faaliyetler ve gelecek dönemde yapmayı düşündüğü faaliyetler hakkında sorduğu soruyu cevaplandıran Belediye Başkanı ve Cumhur İttifakı’nın Belediye Başkan Adayı Ali Özkan, şunları söyledi;
“Öncelikle şunu söylemek istiyorum. Bu seçime ittifaklar çerçevesinde gireceğiz. Bu açıdan bakıldığında AK Parti ve MHP’nin oluşturduğu, BBP’nin desteklediği Cumhur İttifakı’nın adayı olarak meydanlardayız. Cumhur İttifakı’nın Belediye Başkanı adayıyken, MHP’ye mensup değerli arkadaşlarımız da bizim listemizden Belediye Meclis üyeliğine adaylar. Ve seçim çalışmalarını onlarla beraber yapıyoruz. Bundan sonrada inşallah hep beraber devam ettireceğiz.
Altyapı sorunu bitiyor!
2014’te seçilmeden önce halkımıza şöyle bir vurguda bulunmuştuk. Karacabey’in en önemli sorunlarından bir tanesi altyapı problemiydi. İçme suyu, kanalizasyon, yağmur suyu şebekesi ve arıtma konusunda ciddi eksiklikle vardı. Bildiğiniz gibi eskiden bir 200-300 metrekare arsada bir konut varken, şimdi bu karşılıklı 2’şer daireden 8-10 daireye çıkmış ve bu noktada yoğunluk ve yük artmış. Geçmiş dönemlerdeki değerli başkanlarımızın yapmış olduğu çalışmalar artık bu yükü taşıyamaz hale gelmiş, dolayısıyla altyapının yenilenmesi gerekiyordu.
Göreve gelir gelmez ilk işimiz Büyükşehir Belediyesi ve BUSKİ Genel Müdürlüğü yetkilileri ile bu konuda temaslarda bulunmak, kırsal ve merkezde altyapı çalışmalarını başlatmaktı. Bir miktar geç kalsak ta bu çalışmalara başlandı ve devam ediyor. İnşallah önümüzdeki dönemde hepsi yenilenecek ve önümüzdeki 50 yılın ihtiyaçlarına cevap verecek bir hale dönüşecek.
Nitelikli su içeceğiz!
Burada içme suyu şebekesinin sağlıklı olmasının yanında bir diğer problemde kaliteli içme suyuna kavuşmaktı. Bakıldığında büyük oranda yazın kuyu suyu kullanıyoruz. Vatandaşlarımız bundan muzdarip. Bu çerçevede önemli projelerden biri Gölecik Barajı projesi. Nitelikli kaliteli bir suyumuz var. Hamdolsun yaptığımız temaslar neticesinde baraj inşaatına başlandı. İnşallah bu baraj neticelendiğinde de Karacabey halkımızın kaliteli bir içme suyuna kavuşacak.
Bununla birlikte merkezde 21 mahallemiz vardı, Büyükşehir Yasasıyla birlikte 64 köyümüzde mahalle statüsüne kavuştu ve dolayısıyla belediyenin hizmet ettiği alan 21’den 85’e çıktı mahalle sayısı olarak. Kabaca tabir edecek olursak, Bursa’nın yarısına kadar, Bandırma’nın yarısına kadar, Mustafakemalpaşa’nın yarısına kadar köylerimiz var. 34 km ötemizde de Bayramdere Boğaz, daha ötelerde Kurşunlu. Dolayısıyla büyük bir yüzölçümüne hitap eden bir belediyeyiz. Bunlara da sağlıklı hizmet verebilmemiz açısından araç modernizasyonu yapmamız gerekiyordu. 5 yıl zarfında 48 adet iş makinesi ve çeşitli araçları belediyeye kazandırarak vatandaşlarımıza hızlı ve kaliteli bir hizmet ağının kurulmasında gayret gösterdik.
Diğer bir gayretimizde belediyenin kurumsallaşması noktasındaydı. 1000 ve 5000’lik planlar noktasında son aşamaya geldik ve bitirmek üzereyiz. Her anlamda modern bir belediye yapısıyla karşılaşacağız. Akıllı Kent Otomasyon Sistemini kurduk. Yani Karacabey’de 1000’lik ve 5000’lik planlar tamamlandığında modern, çağdaş bir belediyede ne varsa, ne kadar kısa biz zamanda bu bilgilere ulaşılıyorsa, Karacabey Belediyesinde de bunu görmek mümkün olacak.
Otopark sorunu çözülüyor!
Bildiğiniz gibi bitişik nizam, şehir içinde bir yapılaşma söz konusu. Bununla birliktede ciddi bir otopark sorunu ve yoğunluğu ön plana çıkıyor. Bakıldığında da envanterimizde otopark yapabilmek için çok arsamız gözükmüyor. Bu noktada kamulaştırma yoluyla birçok mahallede arsa aldık, ücretsiz otopark ve park alanı olarak kullanılmak üzere. Eski Vergi Dairesinin olduğu yeri yıktık, 190 araçlık modern bir katlı otopark inşa ediyoruz. Taksi Toplanma Merkezinin olduğu alanda 750 metrekare bir yer aldık. Orada bazı kamulaştırma çalışmalarını da tamamladığımızda 2000 metrekare bir yer oluşturacağız.
Dolayısıyla ulaşım ve otopark Karacabey’in en sıkıntılı konuları. İşte bunu aşabilmek adına şöyle bir şeyler gerçekleştirdik. Ada bazında ölçek olarak büyük olan arsalarda, 1000, 2000 metrekare ve üzeri arsalarda meclis kararıyla 4 kat yerine 6 kat vererek ama emsalde herhangi bir değişiklik olmadan, yani normalde 4 kat yaptığınızda 50 daire çıkıyorsa, 6 kat yaptığınızda da 50 daire çıkacak, buradan tasarruf edilen alanlarda otopark ve park alanı olarak kullanılacak. Yani bir taraftan tabiri caizse merkezimiz Osmangazi, Yıldırım gibi bitişik nizamken, bu yeni yapılan alanlar da Nilüfer gibi rahat nefes alınabildiği bir alana kavuşacak. Bu çerçevede de örnek olması adına Esentepe Mahallesinde 10 bin metrekarelik bir alanda proje tamamlandı. Yine Karacabey Konaklarının bulunduğu Hüdavendigar Mahallesinde 10 bin metrekarelik bir inşaat devam ediyor. Müteahhitlerimiz gelen talepler doğrultusunda yeni yapılaşmalarda, yeterli arsa metrekaresi varsa bu tip projelere yöneliyorlar. Karacabey’in dönüşümünü biz bu şekilde gerçekleştirmeyi düşünüyoruz”
Alkollü mekanlar taşınıyor!
Gazeteci H. İbrahim Tunalı’nın, gündemde olan Tarım Park, Sosyal Tesis ve alkollü mekanların şehir dışına taşınması konularındaki sorularını da yanıtlayan Başkan Özkan;
“Karacabey Belediyesinin halihazırda faaliyet gösterdiği inşaat alanlarından kısaca bahsedecek olursak, bunlardan bir tanesi belediyenin kademe binası olarak tabir edilen yerde bir çalışmamız var. Burada, imalathaneler, atölyeler, depolar, personelin sosyal ihtiyaçlarını giderebileceği sosyal tesisler olacak. Bu, oraya bir kimlik kazandıracak önemli bir hadise. Bildiğiniz gibi Kademe alını, Fen İşleri, Temizlik İşleri ve Destek Hizmetleri işlerimizin olduğu sahada çalışan personelin bulunduğu bir yer. Orayı modern bir kimliğe kavuşturmaya çalışıyoruz.
Onun arkasında da Tarım Park inşaatımızı bitirdik. Buda şu. Çiftçilikle uğraşan bir ilçeyiz, çiftçilerimiz şehir içinde traktörlerini, römorklarını, zirai ekipmanlarını koyacak yer bulamıyorlar. Onlara alternatif olarak bunu ortaya koyduk. Ziraat Odası yetkililerine söylediğimizde ciddi bir teveccüh oluştuğunu gördük. Onun için nasip olursa önümüzdeki dönemlerde farklı 2-3 bölgede yine bunları çoğaltmayı düşünüyoruz. Hem böylelikle çiftçilerimizin ekipmanları güvenli bir bölgede muhafaza edilmiş olacak, hem de şehir içindeki trafik kaosu bir noktada son bulacak.
Yine alkollü mekanların şehir dışına taşınması adına AFAD’ın arkasında inşaat çalışmalarımız son aşamaya geldi. Hava şartları dolayısıyla şuan orada çalışmalar biraz durdu ama inşallah 2-3 ay zarfında bu dönüşümü gerçekleştireceğiz.
Tarım AVM geliyor!
Bunun yanında Sultaniye Mahallemiz en büyük mahallelerimizden bir tanesi. Orada bir pazaryeri inşaatı söz konusu. Birçok köy olarak tabir edilen mahallemizde belediye çalışmaları devam ediyor. Halen merkez ve kırsalda parke taş ve yol çalışmaları devam etmekte. Tabi bürokrasi Türkiye’de maalesef biraz ağır işliyor. Tarım AVM için kamu yararı kararını bekliyoruz bakanlıktan. O gerçekleştiği takdirde Türkiye’ye örnek olacak belki de Dünyada olmayan bir projeyi yap-işlet-devret modeliyle gerçekleştirmenin mutluluğunu yaşayacağız.
4 yıldızlı otel!
Bunun yanında hastane B blok olarak bilinen yerde bir akaryakıt istasyonu yine yap-işlet-devret modeliyle müteşebbise verilmiştir. Hizmete girdi ve belediye şuanda oradan kirasını alıyor. Bununla birliktede biz ilk göreve geldiğimizde sanayicileri ve işadamlarını ziyaret ettik ve bize şöyle bir eksiklikten bahsettiler. ‘Yurt içi ve yurt dışından çok sayıda misafirlerimiz geliyor fakat onları burada konaklatacak bir otel bulamıyoruz. Ya Bursa’ya ya Bandırma’ya götürmek durumunda kalıyoruz. Onun için buraya nitelikli bir otel gerekiyor’ dediler. Bizde yap-işlet-devret modeliyle 4 yıldızlı bir oteli ihaleyle verdik, müteşebbiste yaklaşık 2-3 ay sonra orayı hizmete sokmayı planlıyor. Mülkiyeti bizde, kimseye satmadık, kimseye vermedik, kirasını alacağız ve vatandaşta inşaatını yapacak halkımızda bu hizmetten faydalanacak” dedi.
3T’ye devam!
Karacabey Belediyesinin, Tarım, Turizm ve Teknoloji projeleri hakkında da İbrahim Tunalı’ya bilgiler veren Belediye Başkanı Ali Özkan, “Biz yola çıkarken 3T dedik. Birincisi Tarımdı. Tarım ve Hayvancılık olmazsa olmazımızdır. Bir belediye bu anlamda neler yapabilecekse bunları mutlaka yapmalıyız ki, bu anlamda Tarım Fuarını her yıl coşkulu bir şekilde gerçekleştiriyoruz. Yine Küçükbaş Hayvan ve Ekipmanları Fuarını yapıyoruz. Yurt içi ve yurt dışından çok sayıda kişi geliyor. Yine Tarım AVM, tarımla ilgili projelerimizden biri. Ziraat Odamız Türkiye’ye örnek olacak bir binaya kavuştu. Belediye olarak onun yerini tahsis ettik. Susurluk Şeker Fabrikasının çalıştırılmasında Belediye Başkanı olarak öncülük ettim ve açılmasını sağladım. Domates çalıştayları düzenledik.
İkinci T olarak Turizm dedik. Eskikaraağaç Leylek Köyünde yatırımlarımız oldu. Hatta şuanda orada belgesel çekimi yapılmakta. Uluabat’ta Ada Uluabat şeklinde bir projemiz var. Yaklaşık 300 kuş türünü, değişik bitkileri içinde barındıran Longoz Ormanlarını gördük ki, Karacabeyliler olarak biz tanımıyoruz. Önce Karacabey’e sonra Bursa’ya ve ardından Türkiye’ye tanıtma noktasında ciddi mesafeler aldık. Türkiye’de izlenme rekorları kıran önemli bir dizinin 6. serisi burada çekildi. Buda tanınırlık oranını daha da artıracak. Boğazköy’de 80 dönümlük bir mesire alanını belediyemize kazandırdık, oraya da sosyal bir tesis yapıyoruz. Longoz Ormanlarına doğal yapıyı bozmadan yürüyüş yolları, iskeleler, gözlem kuleleri çalışmalarımız var.
Yeniköy’e müjde!
Karacabeylilere sizin aracılığınızla bir de müjde vermek istiyorum. Yeniköy’de bulunan Orman Kampı vardı. Orman Müdürlüğünden burayı talep ettik, 5 yıldır uğraşıyoruz. Bakanımız bugün imzalamış, bize ulaşınca orayı tadilata sokup bir butik otel, bungalov evler ve aquaparkı yap-işlet-devret modeliyle Karacabey turizmine kazandırmayı düşünüyoruz. Maliye Kampıyla ilgili çalışmalarımız da var. Polis Kampını da bakanlığa söyledik. Ya buranın bir müteşebbise vererek turizme kazandırılması yada belediye olarak talip olduğumuz ilettik. İnşallah bu güzellikleri turizme kazandıracağız.
Üçüncü T’de teknolojik yatırımlardı. Karacabey’e nitelikli sanayi kuruluşlarını kazandırmak bizim hedefimizdi. Felsefemiz, tarıma elverişli olmayan arazileri sanayiye tahsis etmek. Etmeliyiz ki, sanayiciler tarım arazileri üzerine yapılaşma yapmasınlar. Bu çerçevede teknolojik yatırımları düşünürken karşımıza BTSO’nun TEKNOSAB Projesi çıktı. Taşpınar Mahallemizde 8 bin dönüm bir alanda yeni nesil bir organize sanayi bölgesi projesi vardı. Bizde bunun müteşebbis heyetinde yer aldık, çünkü bizim felsefemize uyuyordu. Çalışmalar devam ediyor. 150 bin kişiye iş imkanı sağlayacak devasa bir proje. Nüfusumuz 83 bin olarak değerlendirildiğinde neredeyse nüfusun iki katı kadar iş imkanı sağlanacak. Sadece Karacabey ve Bursa için değil, Türkiye için çok önemli bir proje.
Her projede varız!
Karacabey Belediyesi olarak çeşitli orijinal projeler içinde yer aldık ve yer almaya devam ediyoruz. Başkanımla Okuyorum Projesi de bunlardan bir tanesi. Eğitime çok önem veriyoruz. Gücümüz yettiğince eğitim kurumlarına destek oluyoruz. Kitap okumak çok önemli. Bu konuda bir farkındalık oluşturmak için kırsaldaki okullarımızı ziyaret ettik. Şuan merkezdeki okullarımızı ziyaret ediyoruz. Kitaplarımızı çocuklarımıza hediye ediyoruz ve onlara okuma alışkanlığı kazandırmak istiyoruz. Onlarla kitap okuyoruz” şeklinde konuştu.
Radyo Yörem Seçim Özel Programında Gazeteci H. İbrahim Tunalı’nın konuğu olan Belediye Başkanı Ali Özkan, son olarak ta, “Karacabey Belediyesi güzel bir yolda ilerliyor. Çalışmalarına iyi bir şekilde devam ediyor. Bu çalışmaları perçinlemek içinde Karacabeyli vatandaşlarımızdan güçlü bir destek bekliyoruz” dedi.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.