Başkan Özkan: “Karacabey, işgücüne katılım açısından da ülkemizin parlayan yıldızı olacak”

Göreve geldikleri günden bu yana, Karacabey’de topyekûn bir kalkınma ve gelişim stratejisi benimseyen Belediye Başkanı Ali Özkan, dünya ölçeğinde faaliyet gösteren dev firmaların tek tek ilçeye adım atmaya başladığını müjdeleyerek, ilçenin sahip olduğu cazip imkânlardan dolayı, Karacabey’in yeni iş alanları sayesinde ülkemizdeki istihdam gücüne çok ciddi katkılar sağlayacağına vurgu yaptı.
Önceki gün, dünyanın en önemli gıda üreticisi firmalarından Nestle’nin, Vijayanta Kapil başkanlığındaki üst düzey yöneticilerini makamında ağırlayan Belediye Başkanı Ali Özkan, uluslararası ölçekte faaliyet gösteren firmaların ilçeye çekilerek, Karacabey’deki tarıma dayalı sanayisinin geliştirilmesi çalışmalarının başarıyla devam ettiğini belirtti.
Nestle fabrikasının Karacabey’deki tesislerini büyütme ve yeni ürünlerini de Karacabey’de üretme kararı almasından duydukları memnuniyeti ifade eden Başkan Ali Özkan; “İlçemiz birbirinden eşsiz dünya ölçeğinde marka değeri olan firmalara ev sahipliği yapmaktan gurur duymaktadır. Tüm bu markalar bizim gözbebeğimizdir. Uluslararası ölçekte marka değeri olan firmaların ve çevre dostu sanayici ile yatırımcının ilçeye çekilmesi ve istihdama katkı sunulması adına gereken tüm girişimlerimiz kararlılıkla devam etmektedir” dedi.
“Sürdürülebilir ekonomik kalkınma temel hedefimiz”
Gerçek bir tarım şehri olan Karacabey’de, merkez kırsal ayırt etmeden 85 mahalle ile topyekûn bir kalkınma hedeflediklerini belirten Özkan, ilçede üretimi gerçekleştirilen ürünlerin, ham maddeden mamul hale gelmesini arzuladıklarına vurgu yaptı. Özkan; “Kırsal yörelerde topyekûn ve sürdürülebilir bir kalkınma için modern ve teknolojik imkânlarla donatılmış, tarım ve hayvancılık ile iştigal eden çiftçilerin, kendi yörelerinde zengin ve müreffeh şekilde yaşamasını ilke olarak benimsiyoruz” dedi.
“Kırsal mahallelerde de istihdam kapasitesinin artmasını amaçlıyoruz”
Kırsal mahallerde yer alacak tesislerin, istihdamı artırarak tersine göçü tetikleyecek en önemli etkenlerden biri olduğunu dile getiren Belediye Başkanı Ali Özkan; “Bunun için de bu tesislerin ekonomik vasfını yitirmiş arazilerde bulunarak, ekonomiye can katar hale gelmesini, istihdama katkı sunmasını ve kırsal mahallerimizin eski canlılığına kavuşmasını arzu ediyoruz. Şüphesiz tüm bu projelerimizi, ortak akıl ve istişare kültürü çerçevesinde gerçekleştirme yolunda çalışmalarımızı sürdürüyoruz” şeklinde konuştu.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.