Başhekim Bütün’leştiriyor!

Devlet Hastanesi’ndeki yatak doluluk oranının artması memnuniyet yarattı:

Başhekim Yavuz Kaan Bütün’ün görevi devraldığı 2011 yılı Aralık ayından bu yana giderek yükselişe geçtiği gözlenen yatak doluluk oranları, hastanenin hizmet atağına geçtiğinin en önemli göstergesi olarak değerlendiriliyor.

            2010 yılı başında görevden alınmadan ilk üç aylık dönemde yatak doluluk oranını yüzde 77’ye çıkarttığı gözlenen Başhekim Bütün’ün, aynı başarıya kısa sürede yaklaşmış olması takdir topladı.

Eski ile başlayan düşüş!

2010 yılı Mayıs ayında Dr. Yavuz Kaan Bütün’ün ardından Başhekimliğe gelen Dr. Metin Eski döneminde, yatak doluluk oranlarının düşüşe geçtiği gözlendi. 2010 yılının ikinci üç aylık döneminde yüzde 77.27 olan yatak doluluk oranının yüzde 47.60 gerilemesi dikkat çekici bulundu. Ardından üçüncü üç aylık dönemde yüzde 40.63’e kadar gerileyen bu oran, dördüncü üç aylık periyotta ise yüzde 61.99’a çıktı.

            Karacabey Devlet Hastanesi Başhekimliğine geldiği günden bu yana yöneticiliği sürekli sorgulanan Metin Eski döneminde, 2011 yılının birinci ve ikinci üç aylık dönemlerde de yatak doluluk oranlarında gözle görülür bir düşüş yaşandığı ortaya çıktı.

            2011’in ilk üç aylık döneminde yüzde 64.89 olan doluluk oranları, ikinci üç aylık periyotta yüzde 58.62’ye geriledi. Ardından Temmuz ayında yüzde 52.52’ye düşen oranların Ağustos ayında yüzde 28.66’ya kadar gerilemesi Devlet Hastanesi’ndeki olumsuzluğu gözler önüne serdi.

            Giderek artan tepkilerin ardından Eylül ayında yüzde 32.76’ya ve Ekim ayında da yüzde 51.71’e yükselen yatak doluluk oranlarının, Kasım ayında yine düşüşe geçti ve yüzde 37.15’e kadar geriledi.

            Aralık ayının ikinci yarısından itibaren Başhekimlik görevini yeniden devralan Dr. Yavuz Kaan Bütün, farkını hissettirdi. Aralık ayını yüzde 49.5 doluluk oranıyla kapatan Karacabey Devlet Hastanesi, 2012 yılına hızlı girdi ve Ocak ayı itibariyle yüzde 58 oranla hizmet çıtasını yükseltti.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.