Başbakan’da, milletin gerçekleri yok

Karacabey Saadet Partisi İlçe Başkanı Zeynel Abidin Koçak, 62. AKP hükümetinin programını değerlendirdiği bir basın açıklaması yaptı.
SP İlçe Başkanı Zeynel Abidin Koçak, son dönemlerde başta Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Başbakan Davutoğlu olmak üzere AKP yetkilileri tarafından sürekli dile getirilen AKP’nin 1. Olağanüstü Kongresi’ndeki konuşmalarda da yer alan “Prof. Dr. Necmettin Erbakan’ın yolundan gidiyoruz.” söylemlerini eleştirdi. Hükümet Programı’nın içeriğini de değerlendiren Koçak, “Bu programda geleceğe yönelik iyi niyet temennileri ile cek-cak edebiyatı var .” dedi.
AKP’nin son kongresinde sürekli dile getirilen ‘Erbakan’ın yolundayız’ şeklindeki söylemlerin gerçeği yansıtmadığını kaydeden Koçak, Erbakan’ın yolundan bahsedilemeyeceğini söyledi. Koçak, “ Bu söylem milleti aldatmaktır. ‘Erbakan’ın yolundan gidiyoruz’ deyip Erbakan’ın fikirlerine karşı icraat yapmak, program yazmak ahlaki değildir” dedi. 60. ve 61. Hükümet programlarına ve icraatlarına bakıldığı zaman ülkenin ve milletin geleceğinden bahsetmenin mümkün olmayacağını bildiren Koçak, milli değerlere uymayan eski politikaların devam ettiğini ifade etti. 62. Hükümet programını ve ‘Yeni Türkiye’ söylemini de eleştiren Koçak, “Bu programda bol bol geleceğe yönelik iyi niyet temennileri ile cek-cak edebiyatı var” dedi.
Koçak, yeni hükümetin uygulamaya koyacağı Hükümet Programı’nı eleştirirken şunların altını çizdi: “Bu programda ülkenin ve milletin gerçekleri yok. İşsizliği azaltacak yatırıma dayalı bir ekonomi politikası yok. Sanayi, istihdam ve üretime yönelik anlayış yok. Taşeron işçilerin problemlerinin çözümü yok. Elektrik kesintilerinden dolayı tarlasını sulayamadığı için pamuğu, kavunu, karpuzu, ayçiçeği tarlada yanan köylünün, çiftçinin sorununu çözecek bir ekonomi politikası yok. Çiftçiyi borçtan kurtaracak bir ekonomi politikası yok. Faiz ekonomisini bitirecek bir ekonomi politikası yok. Faiz lobisini sevindiren, vatandaşı ezen bir ekonomi politikası var. Bu programda vatandaşın yüksek faizlerle borçlanmasına ve ezilmesine sebep olan kredi kartı facialarının bir çözümü yok. Bu programda protestolu senet sayısını azaltan bir ekonomi anlayışı yok. İç borçlanmayı azaltan bir ekonomi anlayışı yok. Dış borçlanmayı azaltan bir ekonomi anlayışı yok. Cari açığı azaltan bir ekonomi anlayışı yok. Dış ticaret açığını azaltan bir ekonomi anlayışı yok. AVM’ler karşısında yok olan küçük esnafın dertlerine çözüm yok. Bu program, yeğenlerin, yiyenlerin ve yandaşların rant programıdır.”

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.